RECENSIE: Various - Kitsuné Maison 14

Cover Various - Kitsuné Maison 14
recensie cijfer 2012-12-04 Kitsuné wordt langzamerhand beter bekend om de compilaties die het label lanceert, dan om de artiesten die varen onder de vlag. Het Franse label heeft meer dan naam gemaakt met verschillende grote acts in de wereld van electro, dance en indie. Denk aan Bloc Party, Digitalism en Hot Chip, maar de afgelopen tijd vliegen ons vooral de compilatie-cd’s om de oren.

Zo kwam er laatst nog een speciale Amerikaanse editie uit. Ditmaal echter wordt het Europese concept weer bij de horens gepakt met Kitsuné Maison 14. De veertiende editie dus inmiddels alweer van het in cd-vorm verpakte reclamematerieel voor onbekende bands en nieuwe releases van iets grotere namen.

Daarvan valt er direct één wel heel erg op. Two Door Cinema Club staat op deze cd, of althans, een remix van het nummer Sun. Het is direct één van de allerbeste tracks op deze zeventien nummers tellende schijf. Een heerlijk dansbare versie van deze spiksplinternieuwe song springt in het oog op deze verder niet al te uitmuntende collectie. Toch zijn er nog een paar uitblinkers.

Allereerst is dat Saint Lou Lou. De Zweedse ouverture van de plaat blinkt uit in een angstaanjagende rust, die het nummer ‘Maybe You’ ontzettend mooi maakt. En ook ‘This Summer’ van Rüfüs (JBAG Remix) en ‘Red Eyes’ van Thomas Azier (Mike Luck Remix) zijn opvallend goede nummers, opzwepend en bijna zomers.

Maar met die vier toptracks heb je het op deze Kitsuné Maison 14 wel gehad. Ja, er passeren nog best prima songs, maar niets springt er echt uit. Daarbij komt nog dat het merendeel van de geserveerde liedjes een remix is, waardoor de vraag groeit of het origineel dan niet goed genoeg was. Echt slechte nummers komen niet voorbij, maar er springt te weinig in het oog om echt vrolijk van te worden.

Het label heeft meer in huis en misschien zijn er dit keer niet de juiste tracks geselecteerd. Een band als bijvoorbeeld Is Tropical heeft toch echt betere nummers in huis. Enfin, de cd kopen is niet nodig. Tenzij je perse die vier supersongs wil hebben.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Various Label:Kitsuné France / NEWS
Cover Submotion Orchestra - Fragments

Submotion Orchestra - FragmentsJe moet het niet te vaak roepen, maar zo tegen het einde van het jaar kun je...

Cover Roland Tchakounte - Ndoni

Roland Tchakounte - Ndoni Wie vorig jaar naar het fantastische album Blues Menessen luisterde, zou...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT