RECENSIE: Okkultokrati - Snakereigns

Cover Okkultokrati - Snakereigns
recensie cijfer 2012-11-08 Soms kun je een recensie heel kort houden en omdat het Noorse Okkultokrati ook direct ter zake komt zullen we dat dan ook maar doen. Volgens de persinfo bestaat Snakereigns, het tweede album van Okkultokrati, uit “negen tracks van vuige rock’n roll met een punk attidtude, gespeeld op harde apparatuur. Simpel als wat”.

”Het doel van de band is om harde muziek te maken dat geen hardcore is en zeker geen metal”, zo rept het persbericht nog verder over deze, door leden van Haust opgerichte, band. Als het geen hardcore of metal is, wat is het dan wel wat deze band met de vreemde naam laat horen? Noem het metalpunk en zie het als een mix van Venom en Motörhead, waarbij nog een sausje van stoner, doommetal en een snufje psychedelica wordt geserveerd.

De eerste vier nummers doen weinig voor elkaar onder en razen in hoog tempo met overstuurd gitaargeluid over ons heen. De doomy intermezzo’s zorgen ervoor dat het interessant blijft. Van die vier songs is ‘I Thought Of Demons’ de best beklijvende song. Het trage doomnummer ‘Acid Eagle One’ heeft een lekker dreinend Black Sabbath ritme. Daarna is het weer rocken geblazen met ‘Unconscious Mind’ en ‘Let The Sun Receive Her King’, dat een heerlijk stonerriff bevat. Daartussen zit het zware en psychedelische ‘We So Heavy’, voordat ‘Nothing Awaits’ het ruime halve uur vuige rock ’n roll uitluidt.

Het zware, overstuurde gitaargeluid en de smerige strot van de zanger met de welluidende naam Black Qvisling gaan door merg en been. De productie van deze plaat laat te wensen over, maar is waarschijnlijk bewust overstuurd opgenomen. Het hoort bij dit soort muziek, dat overigens best te pruimen is. Simpel en effectief, zoals harde rock ’n roll hoort te zijn. Niets meer, niets minder.
Recensent:Jan Didden Artiest:Okkultokrati Label:Suburban Records
Cover Blood Command - Funeral Beach

Blood Command - Funeral BeachHet Noorse Blood Command werd opgericht in 2008 en staat op het punt de...

Cover Kandy Kolored Tangerine - Skygaze

Kandy Kolored Tangerine - Skygaze Het Deense Kandy Kolored Tangerine vindt waarschijnlijk zelf ook dat haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT