RECENSIE: Various - Kitsuné Soleil

Cover Various - Kitsuné Soleil
recensie cijfer 2012-09-04 Volgens de kalender loopt de zomer op z’n einde, maar eigenlijk is hij pas net begonnen. Met deze hitte regent het daarentegen wel, zoals ieder jaar, van de compilaties die als soundtrack van de zomer moeten dienen.

Het in Parijs gevestigde Kitsune label, dat actief is op het snijvlak van electro, dance en indie, doet een aardige gooi naar de ultieme soundtrack met Kitsune Soleil. Of beter gezegd; hij past perfect bij het weer. Labelbaas Gildas Loaec en dj Jerry Bouthier mikken met deze compilatie puur op het remixwerk en dat hebben ze met smaak gedaan.

Maar hoe cutting edge is Kitsune? Genoeg als je het mij vraagt. Het album begint met een paar poppy electro tracks (onder andere Moon Boots en Jupiter) en gaat via Gigamesh en Moonlight Matters meer richting de glitz and glamour catwalk electro. Het middengedeelte is meer housy met Housse de Racket en grote naam Metronomy ('Goes My Way' in de Psychemagik mix).

Daarna worden de 80's invloeden groter en groter met lekkere remixen van Rufus ('Talk To Me'), een door de mangel gehaalde Charlotte Gainsbourg ('Anna' in de Moonlight Matters remix) en ‘Hollywood’van RAC, dat door de alom bekende Felix da Housecat onder handen genomen is. De grootste verrassing komt hierna van de blijkbaar weer actieve Adamski (80's icoon) met het lekkere 'I Like It'.

Het laatste gedeelte duikt de indiehoek in met onze punkfunk vrienden van The Rapture (Cut Copy remix van 'Sail Away') , Friendly Fires ('Hurting' in de Tensnake remix) en Trentemoller mag afsluiten met z'n dromerige remix van M83's 'Midnight City'.

Kitsune Soleil is een prima dance compilatie die vooral zeer entertainend werkt, zonder al te diep te gaan. Maar net als eerder opgemerkt bij de recensie van electropoppers VanShe is dat met deze temperaturen geen voorwaarde.
Recensent:Mark Michels Artiest:Various Label:Kitsuné
Cover Van She - Idea Of Happiness

Van She - Idea Of HappinessEr zijn van die platen die seizoensgebonden lijken te zijn. Had ik Idea of...

Cover Various - Kitsuné America

Various - Kitsuné America Als recensent is er in feite niets leuker, maar tegelijk niets erger dan een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT