RECENSIE: Wetdog - Press Play. Enter

print
mail to friend
Cover Wetdog - Press Play. Enter
recensie cijfer 2012-07-02 Tim en Chris van Etten uit Breda vormen samen Wetdog. Het duo bracht vorig jaar een drietal sterke electro-techno tracks uit, waarvan ‘Drunk Girls Eating Tosti’s’ er niet alleen vanwege de titel uitsprong. Op Rub A Duck verschijnt ook hun EP Press Play. Enter.

De EP telt vijf tracks en als bonus de video edit van ‘Aura’. ‘Aura’ is een zeer sterk staaltje vakmanschap met zorgvuldige opbouw, epische break en denderende climax. Deze heren menen het. ‘Aix’ komt binnenzetten als een locomotief en gunt je precies een tel de ruimte om op adem te komen. Dan is er plots een luchtig melodietje en komt de trein langzaam tot stilstand. En hop, zonder waarschuwing weer door. De combinatie van luchtige melodie en verstikkende electro bassen wordt uiterst effectief toegepast.

‘When’ geeft veel minder ruimte voor verlichting. ”When I have a hangover, I drink more and more” Dat moet ook wel, want een beetje kater wordt een fikse als je dit hard opzet. Toch is ook hier weer de melodieuze kant aanwezig die het verteerbaar houdt. Dat aspect wordt volledig belicht in ‘Meanwhile’. Een sfeervolle track die zonder schroom naast Daft Punk’s ‘Verdis Quo’ kan staan.

Dat het ook gewoon hard mag knallen bewijst Wetdog op ‘Knocking The Fade Out’. Een stamper van jewelste die een van de hoogtepunten in een set van Boys Noize of Deadmau5 kan zijn.

Wetdog geeft met Press Play. Enter een visitekaartje af dat in geen geval onderop de stapel mag eindigen. Als dit ‘slechts’ een EP is dan kan ik niet wachten op het album.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Wetdog Label:Rub a Duck
volgende recensie
Cover Blur - 21: The Box

Blur - 21: The BoxDaar kon je natuurlijk op wachten: een finale, uitgebreide, niet te...

Cover The Smashing Pumpkins - Oceania
vorige recensie

The Smashing Pumpkins - Oceania Het blijft een aparte band, The Smashing Pumpkins . Al jaren weigeren ze om...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT