RECENSIE: Thousands - The Sound Of Everything

Thousands – The Sound Of Everything
recensie cijfer 2011-03-21 Thousands is een duo dat bestaat uit Kristian Garrard en Luke Bergman. Doordat het tweetal uit Seattle bevriend is met Fleet Foxes gitarist Skye Skjelset, kwam Thousands onder de aandacht van Bella Union en op dat label verschijnt nu het debuutalbum. In ons land wordt The Sound Of Everything overigens uitgebracht door V2.

Thousands laat op The Sound Of Everything een kaal folkgeluid horen. Twee stemmen en een akoestische gitaar is eigenlijk alles wat de heren nodig hebben. Hierbij denk je wellicht aan een duo-uitvoering van The Tallest Man On Earth of een mannelijke versie van First Aid Kit, maar Thousands is veel rustiger en nogal zoetgevooisd.

Alleen in de titeltrack en in het afsluitende ‘On And On’ wordt het instrumentarium uitgebreid met een harmonium. Hierdoor gaat het geluid meteen richting dat van The Low Anthem. Dit geldt zeker voor ‘The Sound Of Everything’, waarin de zang hoog, en bovendien ondergedompeld is in een bak galm.

In de andere songs horen we dus alleen zang en een akoestische gitaar en helaas weet Thousands met deze beperkte middelen maar matig te boeien. Dit ligt niet aan het songmateriaal, want dat is van goede kwaliteit. Opener ‘Mtses III’, waarin ook vogels te horen zijn en het ruisen van de zee, is een mooi liedje en hetzelfde geldt voor het wat meer uptempo ‘Red Seagulls’, dat mooi gitaarwerk bevat. Ook ‘To Save The Truth’ en ‘Must Be Born Again’ zijn behoorlijk goede nummers. Het probleem is echter het gebrek aan variatie in de sound en bovendien is de sound van Thousands wel erg zoetig. Hierdoor overtuigt The Sound Of Everything helaas maar half.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Thousands Label:Bella Union
Yelle - Safari

YELLE - Safari Disco ClubFeit: Frankrijk is het land van de electropop. Denk aan Daft Punk, Justice,...

Dropkick Murphys – Going Out In Style

Dropkick Murphys - Going Out In Style Je album beginnen met een feestnummer is altijd goed. Zeker als dat feest...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT