RECENSIE: The Bloody Beetroots - Best of... Remixes

The Bloody Beetroots – Best of ... Remixes
recensie cijfer 2011-02-26 Je bent een producer-duo en je kan niet stil blijven zitten. Dus je brengt in drie jaar vier (!!) EP’s en een volledig album uit, lanceert een label en een kledinglijn, doet een tour met een live-act en remixt zo rond de vijftig (!!) bekende platen. Welkom in de wereld van The Bloody Beetroots.

Het Italiaanse duo – Sir Bob Cornelius Rifo en Isaac – besloot de vijftig remixes eens van de plank te trekken, af te stoffen en vervolgens de beste achttien te selecteren voor het album met de creatieve naam Best of ... Remixes.

Gelijk komen we daarmee aan bij de jammerfactor: we kennen de remixes al. Althans de meesten zijn al regelmatig gedraaid op festivals en obscure feestjes. Daarmee zien we dus ook weinig evolutie in het werk van The Bloody Beetroots, want sommige plaatjes zijn al best oud.

Maar dat doet verder weinig af aan de kwaliteit van de mixes en bovendien: achttien van die platen achter elkaar op een officiële cd doen het toch een stuk beter in de cd-speler van je auto dan zo’n laf gebrand schijfje met je eigen selectie.

De geselecteerde remixes lijken vooral beoordeeld te zijn op het aandeel ‘Beetroot’ in de plaat. In ‘Black Gloves’ van Goose herken je nauwelijks meer de Belgische musici. Daardoor wordt de plaat (godzijdank) geen verzamelaar. Bovendien is de selectie breed: de heren mishandelen op zalige wijze rock, house, hiphop, dance en uiteraard electro.

Er wordt flink met de botte bijl ingehakt op de verfijnde plaatjes van onder anderen Tiga, Proxy, My Chemical Romance en Etienne Crecy. De zaag – het bekende geluid van de Italianen – komt regelmatig om de hoek kijken en vooral de drops zijn op zijn zachtst gezegd bruut. Beukende beats en pijnlijk zeurende synths maken het onmogelijk om je gezicht niet regelmatig te verwringen tot een bass-face. In de opbouwende breaks sta je domweg klaar om het dichtsbijzijnde object van pure aanheid tegen een muur te smijten.

Beste mixes van het stel blijven nog altijd ‘Bounce’ van MSTRCRFT en ‘Stomp da Roach’ van U-God. De eerste is een instant-klassieker in de electro-wereld met een verschrikkelijk fijne melodie en een belachelijk harde bas. De tweede is een hiphop-georiënteerde plaat, waar op een uitgebalanceerde wijze een beukende clubhit van is gemaakt.

Het gaat te ver om alle remixes stuk voor stuk te bespreken. Bovendien is het recept bekend. Puur muzikaal gezien zijn het geen hoogstandjes, al is de manier waarop de nummers zijn geremixed vrijwel ongekend. The Bloody Beetroots waren al briljant in hun genre en dat blijven ze met Best of ... Remixes . Misschien is het toch een goed idee om, zolang er geen onbeperkte maximum snelheid is in Nederland, deze cd niet mee te nemen in de auto. Tenzij je op Wegmisbruikers wil komen.


Eerdere recensies van The Bloody Beetroots:
- 12-10-2009: Romborama.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:The Bloody Beetroots Label:Different Records / Pias
Bye Bye Bicycle – Compass

Bye Bye Bicycle - CompassOp Eurosonic 2011 wist Bye Bye Bicycle het publiek te charmeren met een...

Marianne Faithfull – Horses and high heels

Marianne Faithfull - Horses and High Heels Het kan soms raar lopen in het leven, na een affaire met Mick Jagger schreef...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT