RECENSIE: Flo Rida - Only One Flor Part 1

Flo Rida – Only one flo part 1
recensie cijfer 2010-12-11 Wat doe je als je naam Flo Rida is en je na twee hits wilt bewijzen dat je meer bent dan een eendagsvlieg? Juist, je stuurt de beste producer van dit moment een flinke zak met geld en weet met zijn beat een derde hitje te scoren. Zo gezegd, zo gedaan en deze zomer was het door David Guetta geproduceerde ‘Club Can´t Handle Me´ in elke vakantiebestemming goed vertegenwoordigd.

Helaas voor Flo Rida dient zo´n single ook anno 2010 nog vergezeld te worden door een complete plaat. Enthousiast als Flo Rida is maakt hij er meteen een tweeluik van, op Only One Flo – part 1 kunnen we de clubliedjes van Flo Rida horen. Op het nog uit te brengen tweede deel zullen we Flo Rida van een andere, serieuzere kant horen. Klinkt goed, ware het niet dat met een plaat die minder dan een half uur duurt en slechts 8 nummers bevat, Flo Rida het zichzelf wel heel gemakkelijk gemaakt heeft.

Op opener ‘On and On’ is al duidelijk dat single ‘Club Can´t Handle Me’ geen uitzondering is in het nieuwe Flo Rida werk. Waar hits ‘Low’ en ‘Right Round’ gekenmerkt werden door een hoog meezinggehalte is op Only One Flo dit vrolijke gevoel ingeruild voor elektronische beats met zeurderige refreintjes. Zo ook ‘On and On’ , waar computerbliepjes vergezeld worden met de onzinnige teksten van Flo Rida en het zeurderige refrein van Kevin Rudolf. Wat de rapper ook probeert, nergens weet hij meer de feestsfeer van een paar jaar geleden te creëren. Ook gastartiesten als Akon, Ludacris en Gucci Mane lukt het niet om Rida terug te brengen op zijn oude niveau.

Wanneer refreinen niet meer verder komen als "Mm da da, oh oh. Mm da da, let`s go" dan moet je jezelf als 31-jarige eens afvragen of je nog wel in de juiste branche werkzaam bent. Op de David Guetta single na weet geen enkele producer de originaliteit van de Fransman te halen en is Only One Flo een half uur durende ergernis. Misschien dat op deel twee de serieuzere Flo Rida meer weet te overtuigen, maar met een project als dit lijkt dat zeer onwaarschijnlijk.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Flo Rida Label:Atlantic Records
The Orb & Youth present Impossible

The Orb - Impossible Oddities (feat Youth)Met acid house en indie kreeg de Britse muziek eind jaren tachtig een nieuwe...

Fruit Of The Original Sin – Beneath The Surface

Fruit of the Original Sin - Beneath the Surface Vlak voor de eindstreep van 2010 werd ondergetekende blij verrast met een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT