RECENSIE: Dark the Suns - All Ends in Silence

Dark The Suns – All Ends In Silence
recensie cijfer 2009-07-01 Finland staat bekend om de vele metal bands uit het land. Voor bands als Nightwish, H.I.M. en Sonata Arctica is het de normaalste zaak van de wereld om bovenaan de top 40 te staan in het land. Naast al deze bands met sterke zangers en zangeressen begint death- en black metal ook steeds meer op te komen. Dark The Suns is één van die bands die van beide kanten gebruik wil maken. Zware grunt worden gecombineerd met een flink portie heavy metal. De sfeer gaat meer richting doom.

All Ends In Silence is de tweede langspeler van de Finnen. Het plaatje kent tien nummers die gezamenlijk voor zo’n drie kwartier vermaak zorgen. De sterkste nummers van het schijfje staan aan het begin van de cd. ‘Unbroken Silencce’ en ‘Everlasting’ geven een prima weergave van het geluid van de band. ‘The Dead End’ is wellicht het beste nummer van de nieuwe plaat, die live zeker sterk over zal komen.

Het titelnummer van de cd is na drie vlotte nummers een stuk rustiger. ‘All Ends In Silence’ combineert rustige passages met stukken doom metal. Veel nummers doen op instrumentaal gebied denken aan H.I.M., de grunt zorgt echter voor een totaal andere sfeer. Zo zou ‘Sleepless Angels’ met de zang van H.I.M.-zanger Ville Valo waarschijnlijk prima op een van zijn albums passen.

Naarmate de cd lang duurt, wordt de zang van Mikko Ojala wel wat saai. De plaat moet het vooral hebben van het instrumentale gedeelte, daar de grunts na een poos allemaal hetzelfde klinken. Aan het einde van de plaat wil enkel ‘The Rain’ zich nog onderscheiden, wat erg lekker in het gehoor ligt.

Dark The Suns tourt – zoals vele bands uit hetzelfde genre – helaas enkel in Finland. Deze plaat zal waarschijnlijk niet voor een Europese tournee zorgen, maar als de band nette platen blijft maken zoals deze, zal dat ooit zeker gaan gebeuren.


Eerdere recensies van Dark the Suns:
- 18-12-2007: In Darkness Comes Beauty.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Dark the Suns Label:Firebox
Grendel – A Change Through Destruction

Grendel - A Change Through DestructionHet Finse Grendel (niet te verwarren met het gelijknamige electro...

Callisto – Providence

Callisto - Providence Een recensie schrijven over Providence het nieuwe album van Callisto is niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT