Amsterdamse Club 11 door op nieuwe locatie

Door Ted de tekkel op 22 januari 2009 - 16:24 De voormalige Club 11 krijgt in maart een doorstart aan de Amsterdamse Wibautstraat. Dat heeft een van de eigenaren, Olaf Boswijk, laten weten. Club 11, dat eerder was gevestigd in een pand bij het Centraal Station dat gesloopt moest worden, sloot in juni zijn deuren. De hippe club werd door toonaangevende website Resident Advisor onlangs nog geëerd. In de internationale verkiezing van clubs met de beste programmering is 11 geëindigd op nummer acht. De site roemt 11 met de woorden: "It's impossible to imagine many Dutch clubs will be as forward thinking as this (temporary) oasis in the Amsterdam scene."

Als locatie voor de opvolger van 11 is gekozen voor de drukkerij in het vroegere gebouw van de kranten Trouw en Het Parool. De naam van de club zal tevens Trouw zijn en het huurcontract loopt tot januari 2011. De programmering van Club 11 verhuist voor een groot deel mee naar de nieuwe locatie. Zo zal voornamelijk electro te horen zijn, "alleen met een iets rauwer randje", weet Boswijk.

Over de programmering is nog niet veel bekend, behalve dat vanaf vrijdag 6 maart er elke eerste vrijdag van de maand een experimentele elektronica/dubstepavond zal plaatsvinden, georganiseerd door het team achter Viral Radio. De eerste vier vrijdagen zijn al geprogrammeerd en wie een beetje thuis is in de scene weet dat de namen niet misselijk zijn:

06-03-09 Kode9 & The Spaceape
03-04-09 Clark (Chris Clark)
01-05-09 Flying Lotus
05-06-09 Joker, Coki & MC Sgt Pokes

Op alle Viral Radio avonden zullen resident DJ's Cinnaman en Juha ook aanwezig zijn. Voor meer informatie kijk je op de website van Viral Radio, waar je ook verse foto's van het nieuwe pand kan vinden.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



No Doubt17

NO DOUBT WEER BIJ ELKAAR EN OP TOURNEE No Doubt geeft deze lente en zomer een reeks concerten in de Verenigde...

Adele8

ADELE VOOR TWEE CONCERTEN NAAR NEDERLAND Adele komt dit jaar voor twee concerten naar Nederland. Op vrijdag 17 april...

REACTIES

Avatar Karsibalt
do 22 jan 2009 20:49

Karsibalt Geweldig dat deze geweldige club weer terugkeert. Nu maar hopen dat ze het orginele concept kunnen evenaren (en hopenlijk overtreffen, natuurlijk).

 0
Avatar Ted de tekkel
vr 23 jan 2009 00:00

Ted de tekkel Het geluidssysteem (Funktion one) verhuist in ieder geval mee heb ik begrepen!

 0
Avatar E-Clect-Eddy
vr 23 jan 2009 03:11

E-Clect-Eddy Eeeeeeeindelijk weer 11!

 0
Avatar Nalu
vr 23 jan 2009 10:11

Nalu Joker & Coki!!! Oh, maar dan ben ik niet in het land, damn.

 0
Avatar BroodjeKaas
za 24 jan 2009 15:11

BroodjeKaas Heerlijk nieuws! Is 100 meter vanaf mijn huisje, dus als mensen een slaapplek nodig hebben:P Kon deze grauwe buurt trouwens wel gebruiken zo club!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.