Geen subsidie voor productiehuis Paradiso Melkweg de komende jaren

Paradiso
Geen subsidie voor productiehuis Paradiso Melkweg de komende jaren
Door ThomasS op 19 mei 2016 - 17:42 Verschillende cultuurinstellingen raken hun subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kwijt. Dat melden diverse kranten, websites en de NOS vandaag. Het Amsterdamse productiehuis Paradiso Melkweg kan fluiten naar de 175.000 euro subsidie die was aangevraagd voor de periode 2017-2020.

De basis van alleen popmuziek is te smal, vindt de raad, en Paradiso Melkweg doet niets (of te weinig) aan educatie. Daarnaast kunnen de poptempels hun broek prima zelf ophouden. Van de vijftien productiehuizen die subsidie hadden aangevraagd, kunnen er nog maar drie op een financiële ondersteuning rekenen tussen 2017 en 2020.

Theater Utrecht raakt zijn subsidie van 1,6 miljoen euro per jaar kwijt. Het theater heeft de afgelopen jaren te weinig eigen inkomsten gegenereerd, aldus de raad. De norm is 23,5 procent. (Bron: Het Parool)


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ekkonieuwslogo

VIER VOORPREMIÈRES BLAUDZUN IN EKKOBlaudzun is op het moment hard aan het werk aan nieuw materiaal. Poppodium...

Black Oak 1

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR BLACK OAK IN DE BRAKKE... De Nederlandse folkband Black Oak bracht deze lente hun album Equinox uit. De...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.