concert: traumahelikopter in EKKO op DONDERDAG 27 OKTOBER 2016

  • Traumahelikopter
    Sonic Connections 2013
    © Arend Jan Hermsen
  • The Tubs
    Left of the Dial 2023
    © Anja de Bruijn
DO.
27 OKT
TRAUMAHELIKOPTER 20:30 uur EKKO, Utrecht
2016
Hoofdprogramma Traumahelikopter
Voorprogramma The Tubs
Toegang 10 euro

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 27 oktober 2016.
Dat is 2732 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

EXPLOSIEVE GARAGEPUNK DIE ZIJN SPOREN FYSIEK ACHTERLAAT.

Traumahelikopter is terug en naar eigen zeggen “ready as we’ll ever be”. Al is het Groningse trio natuurlijk nooit echt weggeweest. In oktober komt er een nieuwe plaat, Competition Stripe, die in oktober uit zal komen via Excelsior Recordings en volgend voorjaar in Amerika wordt uitgebracht door Burger Records.

Het album is volgens de band een logische volgende stap na I Don’t Understand Them At All, waarop al een rijker en melodieuzer geluid te horen was dan op het titelloze debuut uit 2013, dat destijds letterlijk insloeg als een bom nadat een uitzinnig publiek het plafond sloopte tijdens een show op Noorderslag dat jaar. Op Competition Stripe laat de band horen meer te zijn dan rudimentaire garagerock alleen en geeft het trio blijk van een brede verscheidenheid aan invloeden, wat resulteert in een gevarieerde plaat waarop sterke melodieën en steviger gitaarwerk elkaar afwisselen.

Foto's van Traumahelikopter, The Tubs

Foto Traumahelikopter te Le Guess Who? 2012 Foto Traumahelikopter te Waterpop 2013 Foto Traumahelikopter te The Great Escape 2014 Foto Traumahelikopter te Kempenerpop 2013 Foto Traumahelikopter te Waterpop 2013 Foto Traumahelikopter te Metropolis Festival 2013
 
Bekijk alle 73 foto's van Traumahelikopter
Bekijk alle 3 foto's van The Tubs

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws