concert: Kintsukuroi in Theater Rotterdam op VRIJDAG 21 NOVEMBER 2014

  • Spinvis
    Eurosonic Noorderslag 2012
    © Marcel Poelstra
  • Spinvis
    Crossing Border Den Haag 2011
    © Gertjan van der Loo
VR.
21 NOV
KINTSUKUROI Grote Zaal, 20:00 uur Theater Rotterdam, Rotterdam
2014
Hoofdprogramma Spinvis

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op vrijdag 21 november 2014.
Dat is 3415 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Kintsukuroi is een gedanste opera, geïnspireerd op de onvoorstelbare beelden van de tsunami uit 2011 die ons vanuit Japan bereikten.

Kintsukuroi gaat over het leven van een seismoloog. Als zijn grote liefde wordt weggenomen door de golven van de ramp, weigert hij te aanvaarden dat ze voor altijd is verdwenen.

De dansers zwijgen gedurende de hele voorstelling. Hun stemmen, de dialogen die ze met elkaar voeren en hun onuitgesproken gedachten en dromen zijn verwerkt in een hoorspel. De dialogen zijn de motor van het verhaal en leveren soms pijnlijke en soms geestige situaties op.

Spinvis componeert de muziek en schrijft de teksten samen met Saartje Van Camp. De gezongen en instrumentale muziek wordt live uitgevoerd door de zeskoppige Spinvis-band en een koor dat de stem van de aarde vertolkt. De choreografie van Adriaan Luteijn (Introdans) is een vertelling over het verstrijken van de tijd in een mensenleven.

Foto's van Spinvis

Foto Spinvis te Hart op de Tong: Spinvis - 19/11 - Keizersgrachtkerk Foto Spinvis te Bevrijdingspop Haarlem 2012 Foto Spinvis te Hart op de Tong: Spinvis - 19/11 - Keizersgrachtkerk Foto Spinvis te Spinvis - 20/3 - Tivoli Oudegracht Foto Spinvis te Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Foto Spinvis te Spinvis - 19/12 -Paradiso
 
Bekijk alle 121 foto's van Spinvis

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws