concert: Hauschka in De Oosterpoort op ZATERDAG 08 NOVEMBER 2014

  • Hauschka
    Motel Mozaique 2014
    © Gertjan van der Loo
  • Hauschka
    Welcome To The Village 2015 - zondag
    © Irwan Notosoetarso
ZA.
08 NOV
HAUSCHKA Kleine zaal, 20:30 uur De Oosterpoort, Groningen
2014
Hoofdprogramma Hauschka
Toegang 15,00

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zaterdag 08 november 2014.
Dat is 3455 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

In Duitsland is Hauschka al jaren een bekende pianist. In Nederland was hij o.a. te zien tijdens Into The Great Wide Open, Cross-linx en -jawel- Noorderslag. Hij wist het rumoerige poppubliek muisstil te krijgen met zijn moderne klassieke muziek. De muziek van Hauschka is toegankelijk, ritmisch en vernieuwend en hij wordt dan ook vergeleken met artiesten als Eric Satie en Steve Reich.

Zijn nieuwe album verscheen afgelopen voorjaar en heet ‘Abandoned City’. Geïnspireerd door muzikale innovators als John Cage en Aphex Twin creëert Hauschka een bijna spookachtige sfeer met zijn karakteristieke pianospel en - voor het eerst - intensief gebruik van elektronische nabewerking. Tijdens deze liveshow neemt Hauschka u mee op reis door zijn denkbeeldige landschappen vertaald naar muziek, waarin hij zijn composities afwisselt met magnifieke improvisaties.

Foto's van Hauschka

Foto Hauschka te Motel Mozaique 2014 Foto Hauschka te Le Guess Who? 2014 Foto Hauschka te Welcome To The Village 2015 - zondag Foto Hauschka te Welcome To The Village 2015 - zondag Foto Hauschka te Le Guess Who? 2014 Foto Hauschka te Welcome To The Village 2015 - zondag
 
Bekijk alle 9 foto's van Hauschka

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws