Suncloud

Uit: Rotterdam - Nederland

SUNCLOUD is een Rotterdamse formatie, die in het voorjaar van 2001 bij elkaar gekomen is.

De muziek die SUNCLOUD produceert valt het beste te omschrijven als een energieke, zeer gevarieerde mix van pop/rock.

Door de 4 uiteenlopende persoonlijkheden binnen de band is SUNCLOUD echter bepaald niet vast te pinnen op één stijl, en staat hun repertoire met een been in de jaren '70 en een been in de jaren '90. Invloeden van de band strekken zich dan ook uit van uiteenlopende iconen als Neil Young, The Kinks, The Police, Doe Maar en Queen tot Jeff Buckley, Powderfinger, Smashing Pumpkins en David Gray.

De band bestaat uit: Michel van Coevorden (zang/gitaar), Pieter de Jager (bass), Robert-Jan Gebuis (drums) en Christian Dietzel (gitaar).

In mei 2001 vond het podiumdebuut van SUNCLOUD plaats tijdens de Grote Prijs van Ridderkerk. Ondanks het feit dat de band toen amper 3 maanden bij elkaar was en het optreden gebukt ging onder geluidsproblemen wist de band toch een 2e prijs in de wacht te slepen.Dit smaakte naar meer, en SUNCLOUD sloeg aan het schrijven en repeteren om het repertoire uit te breiden.

Inmiddels heeft Suncloud al vele succesvolle optredens op haar naam staan, en staat de band garant voor een energieke podiumact met een zeer gevarieerd repertoire.

OUDE OPTREDENS VAN Suncloud

  • 15 jun `06
  • 21 mei
  • 18 mrt
  • 04 jan `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Suncloud

Wij hebben geen informatie over komende shows van Suncloud. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Suncloud

CD-RECENSIES

Suncloud Waiting for someone like me cover

Suncloud - Waiting for someone like me

Suncloud. Sun cloud. Zon wolk. De naam verraadt deze band eigenlijk al een beetje: het is niet alleen maar zonneschijn waar het hier om draait. Want de vier nummers op deze EP klinken allemaal...

Live gezien door: