Lodewijk van Gorp

Nederland

Lo van Gorp begint als saxofonist in diverse bands. Gedurende zijn opleiding al, maar ook in de jaren daarna. Een van de eerste acts waarin hij terecht komt is de band "All the King's Men", verder bestaande Reyn Ouwehand/Jan van Duikeren, Martijn van Iterson, Tom Beek, Frans Blanker, Robin Koerts, Ad de Jong, Evelyne Derks, Raymond Scott). Deze band werd gegroepeerd door Reyn Ouwehand. Hoewel de band in 1994 de eerste Heineken Crossover Award won, is het nooit van een cd-opname gekomen.

Na theatertournees met Hans Visser (Flairck) tourt Lodewijk in 1997 met Marco Borsato door het land, in 2000 volgt een tweede tournee met Marco Borsato. Daarna wordt Lodewijk een van de vaste bandleden van Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé. Verder werkte hij samen met de Jody Singers, Marlayne Sahupala, Golden Earring, René Froger, Monique de Bruin, Sietse Huisman, Jeroen van Helsdingen, Ferry van Leeuwen (solo, Memories Band, Little Criminals), Candy Dulfer, Gordon en Kane. Maar ook heeft huh met Bolland & Bolland, de Stephan Geusebroek Band, Berget Lewis, Liquid Spirits en Leoni Jansen en het Metropole Orkest gewerkt (samen met Oleta Adams, Giorgia, Hans Vermeulen, Georgie Fame en Boudewijn de Groot).

Een muzikale duizendpoot in het opzicht dat hij overal en nergens zijn ziel in zaligheid in de zang of de saxofoon legt. Zo was hij ook te horen bij een optreden van de band Little Criminals met ondermeer Ferry van Leeuwen, wie hij kent uit de Borsato Band.

OUDE OPTREDENS VAN Lodewijk van Gorp

  • 08 - 22   aug
  • 16 jul `21
  • 16 sep `18
  • 11 sep
  • 16 jun `10
  • 19 - 27   jan
  • 18 apr `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Lodewijk van Gorp

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lodewijk van Gorp. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Lodewijk van Gorp