ARTIEST: Keane

print
mail to friend
Uit: Battle - Engeland

Keane is in 1997 ontstaan op de Hastings Secondary School. In 2002, na enkele jaren geëxperimenteerd te hebben en een eigen geluid te hebben ontwikkeld, besloot Keane dat het tijd was om live op te gaan treden. Ze kregen twee akoestische optredens, één in de 12 Bar Club en een ander in de Betsey Trotwood. Simon Williams, van het label Fierce Panda, was bij het optreden in de Betsey Trotwood en vroeg Keane om een single uit te brengen op zijn label. Ze kozen 'Everybody’s Changing'. De single werd kosteloos opgenomen.
Alles begon eindelijk te vlotten. Keane's eerste tour door Groot-Brittannië bracht Tom, Richard en Tim naar venues door het hele land met beschouwers van 5 tot 300 mensen. In de lente van 2003, toen de jongens weer aan het touren waren, legden de labels hun aanbiedingen op tafel. Daar bovenop kwam een schitterend optreden in de New Bands Tent op het Reading and Leeds Carling Weekend, wat zorgde voor nog meer toejuichingen voor de tweede single van de band, 'This Is The Last Time'.
“Mensen zeggen vaak dat ze wilden dat ze in de zestigerjaren geleefd hadden,” zegt Tom. “Maar wij zijn blij waar we zijn. We zijn dol op de back catalogus van rock en nu hebben wij een kans om eraan bij te dragen. Liedjes gaan tenslotte nooit uit de mode.” En dat blijkt ook wel bij de aparte popsong 'Somewhere Only We Know'. Hiermee breekt de band door en komt het te spelen op grote festivals als Lowlands. Ook 'Everybody's Changing' zorgt voor bekendheid in veel landen.
In 2004 komt hun debuutalbum 'Hopes and Fears' uit en hiermee winnen ze enkele awards. In 2006 komt het album 'Under the Iron Sea' uit en komt binnen op nummer 1 in de lijsten. Vele hitsingles volgen en in 2008 ook het volgende album 'Perfect Symmetry'. Inmiddels is de band erg succesvol. In 2011 wordt Jesse Quin aan de band toegevoegd. In mei 2012 komt het album Strangeland uit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (43) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Keane. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (43) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Keane

Foto Keane te Keane - 16/10 - HMH Foto Keane te Positivus Festival 2012 Foto Keane te Keane - 16/10 - HMH Foto Keane te Pinkpop 2006 Foto Keane te Pinkpop 2012 - Zondag Foto Keane te Keane - 16/10 - HMH
 
Bekijk alle 61 foto's van Keanereadmore

Keane NIEUWS

Al het Keane nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar blombo
blombo
Avatar IJB050
IJB050
no user avatar
Rvdvelde
no user avatar
egbertsjoer

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
Paroal
Avatar shadow
shadow
Avatar F-JD
F-JD
Avatar Lukasz
Lukasz

Live gezien door:

Avatar XdiemX
XdiemX
Avatar rjmaat
rjmaat
no user avatar
Sliepnir
Avatar nieniejj
nieniejj