Tjane

Tjane is de nieuwe groep van Guy Roelofs, die rond het nieuwe millennium volle zalen trok met zijn project ‘Cadans der Getouwen’. Waren het destijds o.a. Gerard van Maasakkers, Rudy Velghe en Raquel Gigot; in Tjane heeft Roelofs opnieuw een aantal Nederlandse en Vlaamse topmuzikanten om zich verzameld.

In de muziek van Tjane worden invloeden uit pop, jazz en traditionele muziek van de Lage Landen samengesmolten tot een vorm van Nederlandse wereldmuziek.

De kracht van traditionele muziek is dat zij in staat is mee te reizen in de tijd. Door kruisbestuiving met moderne genres ontstaat een nieuwe vorm. Tjane streeft dus niet naar een reconstructie van traditionele muziek, maar blaast onze vroegere muziek juist nieuw leven in met boeiende, eigentijdse arrangementen.

Waar het in andere landen gebruikelijk is met de eigen muzikale geschiedenis bezig te zijn, is dit in Nederland bijna niet het geval. In die zin neemt TJANE in ons land een unieke positie in en kan zij worden beschouwd als de Nederlandse versie van groepen als Capercaillie, Clannad en Enya, waarvan de muziek geworteld is in hun eigen Keltische cultuur.

Tjane is:

Silvie Moors : zang
Jenny van Diggelen : houten dwarsfluit, tin-whistle en zang
Gilles Rullmann : viool, gitaar en zang
Guy Roelofs : bouzouki en keyboards
Ben Faes : contrabas
Ruben van Boven : drums, percussie

OUDE OPTREDENS VAN Tjane

  • 10 - 12   aug
  • 04 - 06   aug
  • 28 - 31   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Tjane

Wij hebben geen informatie over komende shows van Tjane. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Tjane

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: