Boej

Nederland

BoeJ, afkomstig uit het Brabantse Mierlo, is een pop- / rockband die al jaren bestaat. De geschiedenis van deze band begint op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging. Ben Huls en John Gruithuijzen ontdekken, dat zij een gezamenlijke passie hebben voor de gitaar. Het is begin jaren negentig, wanneer dit duo hun passie weet om te zetten in enkele akoestische optredens. Ze brengen vanaf het begin zowel Nederlands- als Engelstalige nummers, waarvan een gedeelte zelf geschreven. Een naam wordt gevonden in de
combinatie van de eerste twee letters van hun namen, Ben & John wordt BoeJ.

Bij toeval wordt het jaar daarop kennis gemaakt met Jorg Vennix, die zijn pas ontloken passie voor het bespelen van de basgitaar bij BoeJ wil komen stillen en weer een jaar later komt drummer Michel Kerssemakers de gelederen versterken.

In het jaar 2001 wordt hun eerste Nederlandstalige album “Vergeet De Stilte” in eigen beheer opgenomen. Waarom ederlandstalig? Dit komt vooral omdat er in de voorafgaande jaren meer Nederlandstalige nummers geschreven zijn en BoeJ dan ook in de keuze van de covers meer Nederlandstalig gericht is. Het jaar daaropvolgend wordt de band versterkt door toetsenist Jeroen van Vlerken. Met de komst van Jeroen kunnen eerder moeilijk te coveren nummers toegevoegd worden aan het repertoire en krijgt de band een voller geluid. Met deze bezetting weet BoeJ de regio te veroveren. Zo staan ze in 2002 op het Poervoe tuinfeest in Mierlo en ook Nirwana in Lierop staat op de lijst van locaties waar BoeJ hun muziek ten gehore brengt. Zowel in 2003 als 2004 reist de band af naar Tsjechië om daar een aantal spetterende optredens te verzorgen.

OUDE OPTREDENS VAN Boej

  • 02 jun
  • 05 jun
  • 06 - 07   jun
  • 29 nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Boej

Wij hebben geen informatie over komende shows van Boej. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Boej

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: