ARTIEST: Normaal

print
mail to friend
Nederland    Genre(s): Nederlandstalig - dialect Pop - pop Rock - rock

Normaal is een Nederlandse popgroep die tot de Boerenrock wordt gerekend. De groep werd opgericht in 1975 door Bennie Jolink (Buizen Berend) en Jan Manschot (Brekken Jan).

De band is afkomstig uit de Achterhoek en zingt in het lokale dialect (het Achterhoeks). Hun fans noemen zichzelf anhangers en staan als bijzonder trouw te boek. De tournees die zij organiseren heten 'veldtochten' en zijn concerten die vaak in grote tenten worden gegeven ("De super-tent toer"). Drank, dames, feestvieren (of in Normaal-spraak: høken) maar ook de Achterhoekse mentaliteit zijn thema's die in de teksten naar voren komen.

Ook het rijden op motoren is een belangrijk tijdverdrijf. Verschillende leden uit de band hebben ernstige motorongelukken overleefd. Hun eerste hit Oerend Hard gaat over motorrijden en een daarop volgend ongeluk, in de omgeving van 't Hengelse Zand, een bosrijk gebied bij het Achterhoekse plaatsje Hengelo. In 2007 kwam hun 29ste album uit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (102) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (102) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Normaal

Foto Normaal te Paaspop 2002 Foto Normaal te Zwarte Cross 2012 Foto Normaal te Parkpop 2006 Foto Normaal te Vrienden van Amstel Live 2008 Foto Normaal te Zwarte Cross 2012 Foto Normaal te Dauwpop 2006
 
Bekijk alle 20 foto's van Normaalreadmore

Normaal NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
yvonne878
Avatar joepie
joepie
no user avatar
paulzeelenb
no user avatar
Smoorr

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
dee-snider
Avatar Sturgo
Sturgo
Avatar JosTheBos
JosTheBos
Avatar ikdus
ikdus

Live gezien door:

Avatar Takethistoheart
Takethistoh
Avatar bengel71
bengel71
Avatar Rokkelbok
Rokkelbok
Avatar andreasverhoef
andreasverh