ARTIEST: Normaal

Nederland    Genre(s): Nederlandstalig - dialect Pop - pop Rock - rock

Normaal is een Nederlandse popgroep die tot de Boerenrock wordt gerekend. De groep werd opgericht in 1975 door Bennie Jolink (Buizen Berend) en Jan Manschot (Brekken Jan).

De band is afkomstig uit de Achterhoek en zingt in het lokale dialect (het Achterhoeks). Hun fans noemen zichzelf anhangers en staan als bijzonder trouw te boek. De tournees die zij organiseren heten 'veldtochten' en zijn concerten die vaak in grote tenten worden gegeven ("De super-tent toer"). Drank, dames, feestvieren (of in Normaal-spraak: høken) maar ook de Achterhoekse mentaliteit zijn thema's die in de teksten naar voren komen.

Ook het rijden op motoren is een belangrijk tijdverdrijf. Verschillende leden uit de band hebben ernstige motorongelukken overleefd. Hun eerste hit Oerend Hard gaat over motorrijden en een daarop volgend ongeluk, in de omgeving van 't Hengelse Zand, een bosrijk gebied bij het Achterhoekse plaatsje Hengelo. In 2007 kwam hun 29ste album uit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (113) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (113) oude optredens

FOTO'S VAN Normaal

Foto Normaal te Zwarte Cross 2015 - Zondag Foto Normaal te Zwarte Cross 2009 Foto Normaal te Paaspop 2002 Foto Normaal te Parkpop 2006 Foto Normaal te Zwarte Cross 2012 Foto Normaal te Zwarte Cross 2014 - Dag 3
 
Bekijk alle 31 foto's van Normaal

Normaal NIEUWS

Al het Normaal nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
Eikel
Avatar Rockin_Ant
Rockin_Ant
Avatar Nin_Niki
Nin_Niki
Avatar joepie
joepie

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar RickS
RickS
Avatar JosTheBos
JosTheBos
Avatar RoyACDC
RoyACDC
Avatar Killerpassion
Killerpassi

Live gezien door:

Avatar vanHilst
vanHilst
Avatar bassmaker
bassmaker
Avatar rwn-rwn
rwn-rwn
Avatar Iloona
Iloona