ARTIEST: Normaal

print
mail to friend
Nederland    Genre(s): Nederlandstalig - dialect Pop - pop Rock - rock

Normaal is een Nederlandse popgroep die tot de Boerenrock wordt gerekend. De groep werd opgericht in 1975 door Bennie Jolink (Buizen Berend) en Jan Manschot (Brekken Jan).

De band is afkomstig uit de Achterhoek en zingt in het lokale dialect (het Achterhoeks). Hun fans noemen zichzelf anhangers en staan als bijzonder trouw te boek. De tournees die zij organiseren heten 'veldtochten' en zijn concerten die vaak in grote tenten worden gegeven ("De super-tent toer"). Drank, dames, feestvieren (of in Normaal-spraak: høken) maar ook de Achterhoekse mentaliteit zijn thema's die in de teksten naar voren komen.

Ook het rijden op motoren is een belangrijk tijdverdrijf. Verschillende leden uit de band hebben ernstige motorongelukken overleefd. Hun eerste hit Oerend Hard gaat over motorrijden en een daarop volgend ongeluk, in de omgeving van 't Hengelse Zand, een bosrijk gebied bij het Achterhoekse plaatsje Hengelo. In 2007 kwam hun 29ste album uit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (106) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (106) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Normaal

Foto Normaal te Zwarte Cross 2012 Foto Normaal te Zwarte Cross 2014 - Dag 3 Foto Normaal te Zwarte Cross 2012 Foto Normaal te Zwarte Cross 2014 - Dag 3 Foto Normaal te Zwarte Cross 2009 Foto Normaal te Paaspop 2002
 
Bekijk alle 27 foto's van Normaalreadmore

Normaal NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
yvonne878
no user avatar
Smoorr
Avatar joepie
joepie
Avatar Mantacowboy
Mantacowboy

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
Mechelse
Avatar Nin_Niki
Nin_Niki
Avatar JosTheBos
JosTheBos
Avatar RickS
RickS

Live gezien door:

Avatar vage
vage
Avatar qo_ob
qo_ob
Avatar Papestaartje
Papestaartj
Avatar RobinMorrison
RobinMorris