ARTIEST: Normaal

Nederland    Genre(s): Nederlandstalig - dialect Pop - pop Rock - rock

Normaal is een Nederlandse popgroep die tot de Boerenrock wordt gerekend. De groep werd opgericht in 1975 door Bennie Jolink (Buizen Berend) en Jan Manschot (Brekken Jan).

De band is afkomstig uit de Achterhoek en zingt in het lokale dialect (het Achterhoeks). Hun fans noemen zichzelf anhangers en staan als bijzonder trouw te boek. De tournees die zij organiseren heten 'veldtochten' en zijn concerten die vaak in grote tenten worden gegeven ("De super-tent toer"). Drank, dames, feestvieren (of in Normaal-spraak: høken) maar ook de Achterhoekse mentaliteit zijn thema's die in de teksten naar voren komen.

Ook het rijden op motoren is een belangrijk tijdverdrijf. Verschillende leden uit de band hebben ernstige motorongelukken overleefd. Hun eerste hit Oerend Hard gaat over motorrijden en een daarop volgend ongeluk, in de omgeving van 't Hengelse Zand, een bosrijk gebied bij het Achterhoekse plaatsje Hengelo. In 2007 kwam hun 29ste album uit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (109) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (109) oude optredens

FOTO'S VAN Normaal

Foto Normaal te Zwarte Cross 2012 Foto Normaal te Zwarte Cross 2012 Foto Normaal te Parkpop 2006 Foto Normaal te Zwarte Cross 2012 Foto Normaal te Zwarte Cross 2014 - Dag 3 Foto Normaal te Zwarte Cross 2014 - Dag 3
 
Bekijk alle 27 foto's van Normaal

Normaal NIEUWS

Al het Normaal nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
Mechelse
no user avatar
Eikel
Avatar joepie
joepie
Avatar Rockin_Ant
Rockin_Ant

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Nin_Niki
Nin_Niki
no user avatar
Floortjee
Avatar bartjudo
bartjudo
Avatar weshoofd
weshoofd

Live gezien door:

Avatar Erik_nmgn
Erik_nmgn
no user avatar
Crystal_Ang
Avatar Mell
Mell
Avatar Melloww
Melloww