Wigg

Wigg is een rockformatie uit Limburg. Gewapend met rauwe vocalen, vette bas, denderende drums en schreeuwende gitaar nemen de mannen van Wigg je mee op ontdekkingstocht door hun muzikale erfrecht. Recht voor je raap, no nonsence, just pure rock n’ roll!

De band wordt in het voorjaar van 2009 opgericht. Met ervaring uit voormalige bands als Earshot, Neptallica en Lack of Cookie worden de handen ineen geslagen om “the greatest band in the world” op te richten. De voorliefde voor groove en power zijn hierbij het belangrijkste ingredient.

De eerste line-up bestaat uit Mister Joe op vocalen, Dan the Man aan de gitaarsnaren, Robo op basgitaar en Ray Vaughn achter de drums. Naast covers van Van Halen en Guns N’ Roses componeert Wigg een arsenaal aan eigen werk.

In het voorjaar van 2012 neemt bassist Robo afscheid. Perplex maar vol temperament besluit de band haar missie voort te zetten. A powertrio is born. Met Mister Joe in een dubbelrol gaan de heren de strijd aan met Wigg’s reportoire en worden de plannen gemaakt voor een eerste EP. Deze zal in het voorjaar van 2014 het levenslicht zien.

OUDE OPTREDENS VAN Wigg

  • 20 nov `15
  • 31 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Wigg

Wij hebben geen informatie over komende shows van Wigg. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Wigg

CD-RECENSIES

Wigg Sally cover

Wigg - Sally

Wigg is de naam van een sinds 2009 actieve rockband uit Limburg, en Sally heet het debuutalbum. De mannen komen met hun solide, no-nonsense Rock ’n Roll in de buurt van de sound van bands als...

Live gezien door: