Jacqui McShee's Take 3

Engeland

Eén van DE stemmen van de Britse folk vanaf de jaren zestig, vaak met Sandy Denny en Maddy Prior gezien als één van de Grote Drie: Jacqui McShee werd bekend als zangeres van de legendarische folk-jazz crossoverband Pentangle, actief van 1966 tot 1972 in de stabiele line-up Bert Jansch, John Renbourn, Danny Thompson, Terry Cox - en Jacqui McShee. Vanaf de jaren tachtig herrees de band uit haar as, gaandeweg enkel met Jacqui en Bert als kernleden maar ook met o.a. de van Fairport Convention, Sandy Denny, Jethro Tull, Cat Stevens en Richard Thompson bekende drummer Gerry Conway. Uiteindelijk stopte ook Bert waarna de groep onder haar leiding verder ging onder de naam Jacqui McShee’s Pentangle – mèt Conway en de van o.a. John Martyn bekende gitarist Alan Thomson. De legendarische Bert Jansch stierf in 2011, niet lang nadat de originele Pentangle line-up nog voor een aantal speciale optredens bij elkaar was gekomen.

Een recente trio-versie van Jacqui McShee’s Pentangle heet Take 3 (met Conway en Thomson) en die haalt Roots aan de Zaan nu naar Nederland, voor wat waarschijnlijk een eenmalig concert in Nederland is.

KOMENDE OPTREDENS VAN Jacqui McShee's Take 3

Wij hebben geen informatie over komende shows van Jacqui McShee's Take 3. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.