Free Beer

Uit: Wilbertoord / Wanroij - Nederland

In januari 2014 is de band, dan inmiddels aangevuld met de 13-jarige bassist Gijs van Hout, een van de openers op Eurosonic Noorderslag. In dat jaar zijn er lovende recensies van onder andere optredens op Monsters of Mariaheide en Knipoog Pure Rock. Regionale muziekrecensenten noemen Free Beer 'misschien wel de grootste sensatie' van de festivals. Joost's Rockblog schrijft: "Niet zozeer door hun jeugdigheid, maar door het zelfvertrouwen en de muzikaliteit van de drie pubers op het podium." En Rockportaal.nl meldt: "Bezoekers blijven elkaar maar verbaasd aanstoten en vol respect naar het podium wijzen. De jonge zanger is zeker niet verlegen en spreekt het publiek toe en zingt de longen uit zijn lijf. We zijn heel benieuwd hoe dit er over een aantal jaar uitziet!"

De setlist is een mix van eigen nummers en covers van onder meer Blink 182, Nirvana, Queens Of The Stone Age, Rage Against The Machine. Die eigen nummers staan dicht bij de belevingswereld van zanger Reg. In februari en augustus 2015 neemt de band vier demo's op. Ook wordt de blik verder gericht: de jongens besluiten dat de naam Free Beer niet langer bij hun leeftijd en imago past. Freeb wordt geboren, tegelijk met de lancering van de zelfgeschoten videoclip van het eigen nummer Noise op YouTube. "Nirvana is back!", reageert een festivalorganisator vrijwel onmiddellijk.

Enkele dagen later debuteert Freeb in een overvolle Rosso Rocco op Festyland. De jongens, dan 15 en 16, veroveren het publiek met speels gemak en enthousiasme. Hier gloort een mooie toekomst!

OUDE OPTREDENS VAN Free Beer

  • 26 dec `15
  • 09 - 10   okt
  • 07 - 08   jun
  • 15 - 18   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Free Beer

Wij hebben geen informatie over komende shows van Free Beer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Free Beer

Free Beer NIEUWS