Marit Trienekens

Marit Trienekens werd geboren op 21 december 1990 in Helden. Marit mocht al het publiek opwarmen voor Kane in een uitverkocht Bibelot en recent nog voor artiesten zoals De Dijk en Ed Struijlaart en is ze in 2012 op Nederland 3 geweest in de populaire talentenshow van VARA, BNN en 3FM “De beste singer-songwriter van Nederland”, gepresenteerd door Giel Beelen. Ook liet ze een verpletterende indruk achter op verschillende lokale radiostations en singer-songwriter events. Ook heeft ze meegedaan aan de landelijke talentenjacht De Grote Prijs van Nederland en stond daarbij in de halve finale in Tivoli.

Marits muziek wordt meestal beschreven als gevoelige indie gitaarmuziek, met een vergelijkbaar genre als Ed Sheeran, Ingrid Michaelson en Passenger. Haar stem wordt vaker vergeleken met die van Tracy Chapman. In haar liedjes legt ze haar gevoelens op poetische wijze uit. “Liedjes zijn mijn uitlaatklep voor alles, en ik denk dat de onderwerpen waarover ik schrijf heel herkenbaar zijn. Ik probeer wel ook genoeg variatie in mijn liedjes te hebben, want er is nooit sprake van alleen het een of het ander, maar van een mooie mix tussen geluk en verdriet.”

Al op jonge leeftijd begon ze met gitaarlessen bij Theo Collaert, waar ze, toen ze stopte met de lessen, een afscheidslied voor haar gitaarleraar maakte. Dit was haar begin als singer-songwriter. Toen ze eenmaal op kamers ging wonen begon haar interesse voor muziek en optredens steeds meer te groeien. Naast haar muziek is zij in april 2016 afgestudeerd als arts in Nijmegen.

Sinds april 2015 is Marit Trienekens ambassadrice van stichting Pole Position.

OUDE OPTREDENS VAN Marit Trienekens

  • 27 okt `17
  • 27 aug `16
  • 31 aug `14
  • 04 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Marit Trienekens

Wij hebben geen informatie over komende shows van Marit Trienekens. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Marit Trienekens

Live gezien door: