Stefano Di Battista

Italië    Genre(s): Roots - jazz

Met zijn heldere sound baart de Italiaanse alt- en sopraansaxofonist Stefano di Battista opzien. Michel Petrucciani vroeg hem al bij zijn sextet toen Di Battista nog maar net professioneel musiceerde, maar ook superdrummer Elvin Jones werkt graag met dit jonge talent.

Hoewel hij tegenwoordig resideert in Frankrijk, draagt de saxofonist zijn geboorteplaats Rome een warm hart toe. Met zijn kwartet en een orkest vol gelauwerde Franse musici bracht hij een tijdje terug de geïnspireerde ode ‘Round About Roma’ - een kruisbestuiving tussen jazz, klassiek en sfeervolle filmmuziek.

Nu komt de neobopper met een eerbetoon aan Charlie Parker, die Di Battista altijd als zijn grote held heeft beschouwd. Bewust is de saxofonist dichtbij de originele Parker-composities gebleven, puur uit respect voor het muzikale genie. Battista en zijn Amerikaans-Italiaanse band, waarin onder meer de goedspelende pianist Kenny Barron deelneemt, zijn lekker op dreef met wilde tempo´s en complexe frases. Bird zal natuurlijk altijd Bird blijven, maar het is goed om te horen dat de nieuwe generatie met misschien wel evenveel talent dit soort stukken nieuw leven in blaast. Gloedvol, en zonder te imiteren.

OUDE OPTREDENS VAN Stefano Di Battista

  • 10 - 19   jul
  • 05 - 07   jun
  • 04 - 05   jul
  • 01 jan
  • 07 - 10   jul
  • 11 - 13   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Stefano Di Battista

Wij hebben geen informatie over komende shows van Stefano Di Battista. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Stefano Di Battista