Bodypolitics

Uit: Utrecht - Nederland

Na een fortuinlijke ontmoeting in de zomer 2010 was de band Bodypolitics een feit. Het trio ging meteen aan het werk en bracht in 2012 het debuut, getiteld “The Space of a Jump” uit. Het album werd ontvangen met positieve recensies van verscheidene media (o.a. 3voor12, Cultuur Bewust, MusicfromNL, ApplySomePressure) en werd omschreven als “noise pop” met referenties naar artiesten als The National en Radiohead.

Hetzelfde jaar bracht de band, ondertussen een kwartet, veel tijd door met het touren door Nederland waarbij ze meededen aan festivals zoals onder andere Bevrijdingsfestival, Festival a/d Werf en Popronde. Er waren ook genoeg kleinere optredens door het hele land en support-optredens voor Gomez en The Gathering in respectievelijk Utrecht(Tivoli) en Amstelveen(P60). Een van de hoogtepunten voor de band was een live performance bij 3FM. Ook Italië werd aangedaan, met optredens op Medimex Festival (het Eurosonic/Noorderslag van Italië) en een show op het OCA in Milaan. Hieruit vloeide een item over de band voort op rai.tv, de website van de nationale Italiaanse televi-sie.

Online label 2419 distribueert het album sinds april 2013 online, waar het tot nu toe 13.000 keer is gedownload. Het nummer Mental Polution mag als eerste single terugkijken op een eerste positie van de online charts van MusicFromNL en airplay op de Griekse radio. De band is momenteel druk bezig met hun tweede album, getiteld “Inner Nil”, wat in November 2013 zal verschijnen.

OUDE OPTREDENS VAN Bodypolitics

  • 22 mei `14
  • 04 - 12   apr
  • 21 dec
  • 30 nov `13
  • 16 nov `13
  • 05 mrt
  • 23 feb `13
  • 24 - 25   nov
  • 18 nov
  • 16 nov
Beijk alle oude (25) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Bodypolitics

Wij hebben geen informatie over komende shows van Bodypolitics. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bodypolitics

Beijk alle oude (25) oude optredens

Bodypolitics NIEUWS

CD-RECENSIES

Bodypolitics Inner Nil cover

Bodypolitics - Inner Nil

Het Utrechtse trio Bodypolitics bracht in 2012 A Space Of Jump uit. De band tourde hierna door Nederland en deed zelfs Italië aan. Bodypolitics speelde met name op festivals aan en trad...

Bodypolitics The Space of Jump cover

Bodypolitics - The Space of Jump

” Bodypolitics creates connections between fast and distracted elements of reality.” Een van de manieren waarop Giuseppe Valenza (Italië), Thanos Fotiadis (Griekenland) en de Nederlander Art...

Live gezien door: