Tim Jansen

Als je houdt van bitterzoete melodieen en harmonieus gitaarwerk, zul je zeker houden van singer-songwriter Tim Jansen. Hij maakt ‘acoustic folk-pop’ en doet denken aan John Mayer, Ryan Adams en Noel Gallagher.

Tim Jansen woont in Breda en maakt al jaren muziek. Hij is in 2005 begonnen als songwriter en gitarist bij feelgood pop bands Jupiter en Woodlane. Hiermee heeft hij twee EP’s uitgebracht en op lokale festivals gespeeld. Na het einde van die bands ging hij zijn eigen nummers zingen. Hij werd in 2013 uitgenodigd voor singer-songwriter samenwerking Round About Tonite. Gegroeid door deze ervaring kiest hij nu weer volledig voor zijn eigen muziek. Een EP van vier nummers wordt dit jaar opgenomen. Met de elektrisch gitaar van Tim en de toevoeging van een drummer en bassist, wordt hierop subtiliteit afgewisseld met oversturende solo’s en stevige ritmes.

Zijn teksten zijn een reflectie op persoonlijke ervaringen en observaties: een vriendschap die verdwijnt, zorgen over vluchtelingen en oorlog, het herkennen van echte liefde… Met zijn intieme en meeslepende liedjes geeft hij een plek aan zijn eigen gedachtes en die van de luisteraar.

OUDE OPTREDENS VAN Tim Jansen

  • 07 - 09   apr
  • 07 feb `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Tim Jansen

Wij hebben geen informatie over komende shows van Tim Jansen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Tim Jansen