Aedo

België

AedO brengt bijna uitsluitend dansbare instrumentale folk van eigen makelij.
Ze kregen hun folkgedrevenheid mee op de Gooikse stages voor traditionele volksmuziek. Een spontaan optreden tijdens de laatste nacht van de stage van 1999 zou voor de doorbraak zorgen. Leden van Kadril, die het vijftal aan het werk zagen, klampten hen onmiddellijk vast om het voorprogramma te spelen op hun cd-voorstellingen. Zo kwam het vijftal meteen op de planken van La Tentation in Brussel, Hof ter Loo in Antwerpen en enkele culturele centra in Vlaams-Brabant.
Onlangs wonnen zij de wedstrijd Zennetour voor aanstormend talent en een paar maanden later speelden zij in een volle danstent op Dranouter 2002.
In het voorjaar van 2001 verschenen zij reeds op de verzamel CD "Dansend Folk" en in 2003 op de opvolger "Jong Folk".
Met de hulp van Koen Garriau en Fritz Sundermann namen zij een mini-cd op die uitkwam eind 2002. De eerste track hieruit is meteen ook hun eerste single, welke nog steeds te horen is op zowel Radio 1 als op Klara.
Het succes kon niet uitblijven. Een zomertournee in 2003 met 20 optredens zorgde voor veel media aandacht en lovende kritieken. Hun live-reputatie werd bevestigd.
Optredens waren er o.a. op het groot podium tijdens de Gentse Feesten, voor een tweedemaal op Dranouter, twee festivals in Nederland en drie optredens in Portugal.
Volgens kenners en ervaren muzikanten is AedO de meest belovende folkgroep in België. De geschreven pers hanteert citaten als "de meest populaire folkgroep van het moment". Hoe dan ook, AedO blijft met beide voeten op de grond staan en heeft nog een mooie toekomst voor de boeg!

AedO is:
Pieter De Meester (altsaxofoon)
Jonas De Meester (akoestische en elektrische gitaar)
Willem Petersborg (doedelzak, gaïta en fluiten)
Klaas Keymolen (diatonisch accordeon)
Koen Danhieux (drums & percussie)
Tim Janssen (bas)

OUDE OPTREDENS VAN Aedo

  • 15 - 17   apr
  • 10 - 12   aug
  • 25 jun
  • 06 - 08   aug
  • 07 - 09   mei
  • 15 - 17   aug
  • 08 - 10   aug
  • 01 - 03   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Aedo

Wij hebben geen informatie over komende shows van Aedo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Aedo

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: