ARTIEST: Tracer

print
mail to friend
Uit: Adelaide - Australië

Als Robert Plant en Jimi Hendrix de liefde zouden bedrijven met het geluid van Audioslave zou het resultaat misschien een beetje klinken als het Australische Tracer. Een sonische mokerslag van epische gitaren, doordachte hooks, compromisloze vocalen. Tracers unieke melange van 90's stoner en 70's rock heeft hen wereldwijd een trouwe, schare volgelingen opgeleverd en nu ook een internationaal platencontract.

Voortkomend uit de kweekvijver van blues wonderkinderen The Brown Brothers in 2004 gingen Michael (vocalen en gitaar) en Leigh Brown (vocalen en bas) samenwerken met drummer Andre Wise om Tracer te vormen. De volgende jaren heeft het trio succes gebracht met 2 onafhankelijke releases, internationale tours, voorprogramma's voor onder andere Little Red, Children Collide, The John Steel Singers en Casette Kids.

Na hun eerste, succesvolle Europese tour eind 2009 keerde Tracer terug in 2010 om deel te nemen aan de vernieuwde Duitse PopKomm Music Conference in Berlijn. De band trok er vervolgens op uit door Duitsland, Tsjechië, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, met slechts een enkele tussenpauze om te tekenen bij Cool Green Recordings, een sublabel van Mascot.
Eenmaal teruggekeerd naar Australië doken ze meteen de studio in om hun officiële debuutplaat op te nemen. "Spaces in between" komt in oktober 2011 uit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (18) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Tracer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (18) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Tracer

Foto Tracer te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Tracer te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Tracer te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Tracer te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Tracer te Graspop Metal Meeting 2012
 
Bekijk alle 5 foto's van Tracerreadmore

Tracer NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
cwlberkheij

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Bouke
Bouke
Avatar iceweasel
iceweasel
Avatar Jernimo
Jernimo
no user avatar
cwlberkheij

Live gezien door:

Avatar Hoframp
Hoframp
no user avatar
cwlberkheij
no user avatar
PwoperFish
Avatar Luciferry
Luciferry