The Travelling Band (UK)

Uit: Manchester - Engeland

In Engeland is er al behoorlijk wat buzz rond dit vijftal, dat nu voor het eerst anderhalve week naar het Europese vasteland komt. The Travelling Band heeft 2 cd's uit. De eerste Under The Pavement werd al opgenomen in 2006, maar verscheen pas in 2008. De commentaren waren goed tot uitstekend. Heel wat deuren gingen open en de groep won enorm aan naambekendheid toen ze de winnaars werden van de 'new talent'-competitie van het gigantische Glastonbury Festival (dat a propos volgend jaar niet plaatsvindt). De groep begon zijn naam waar te maken en reisde heel Engeland door, van optreden naar optreden, en dat in alle mogelijke omstandigheden. Een betere leerschool bestaat niet en dat is hoorbaar op hun tweede plaat Screaming Is Something, die pas eind mei 2011 werd uitgebracht. En deze keer zijn de commentaren unaniem: "they've simply become better". En nu gaan we eens een hachelijke poging ondernemen om hun muziek te omschrijven. Ogenblikkelijk valt op dat deze twintigers uitstekend zingen, waarbij hun stemmen mekaar mooi aanvullen en naadloos in mekaar overvloeien. Er zijn overduidelijk invloeden uit folk, country en (licht psychedelische) pop en sommigen noemen het 'Mancunian Americana' (hoewel de groep dat maar een rare omschrijving vindt). Gram Parsons' muziek werd indertijd 'cosmic country' genoemd. Voeg daar het woordje pop aan toe en je komt in een buurt waar ook Crosby, Stills en Nash (al dan niet met Young) in hun hoogdagen of meer recent Fleet Foxes vertoeven.

OUDE OPTREDENS VAN The Travelling Band (UK)

  • 23 dec `22
  • 29 - 01   jun
  • 28 feb `16
  • 09 okt `11
  • 01 okt `11
  • 23 - 27   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN The Travelling Band (UK)

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Travelling Band (UK). Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Travelling Band (UK)

CD-RECENSIES

The Travelling Band (UK) Screaming is Something cover

The Travelling Band (UK) - Screaming is Something

Het album Screaming Is Something van het Britse The Travelling Band is opgenomen in een kerkje op een klein Schots eiland en er is gebruik...