ARTIEST: Epica

print
mail to friend
Nederland    Genre(s): Metal - gothic metal

De wereld rondreizen en kennis maken met andere culturen; in het kort is dat een van de belangrijkste drijfveren van zanger, tekstschrijver, componist en gitarist Mark Jansen. Als mens en als muzikant. Het nieuwste bewijs van zijn grenzeloze belangstelling voor de wereld om hem heen is het album The Phantom Agony, het kleurrijke debuut van de onlangs opgerichte Nederlandse band Epica. Mark Jansen en zijn medemuzikanten koesteren een grote belangstelling voor andere culturen, vooral de Arabische. De warmte waarmee de mensen daar met elkaar omgaan, maar ook voor de muziek uit dat deel van de wereld. Het is terug te horen in het gevarieerde geluid van Epica. Ook invloeden uit andere delen van de wereld, waaronder Zuid Amerika, vonden hun weg naar de songs die op het debuut prijken. De band wil ook graag vaak op tournee om het scala aan ervaringen en indrukken zoveel mogelijk uit te breiden.

Na een korte en hevige periode als een van de creatieve spillen van de succesvolle Nederlandse groep After Forever, zag Mark Jansen zich onlangs genoodzaakt helemaal opnieuw te beginnen. Hij draalde geen moment. Op de dag dat hem duidelijk werd dat hij geen toekomst meer had in zijn oude band, rijpte het plan voor een nieuwe uitdaging. Contacten werden gelegd, audities gedaan en een bandnaam werd bedacht. Aanvankelijk viel de keuze op Sahara Dust, maar begin 2003 veranderde dat definitief in Epica. In de embryonale fase werkte de band met de Noorse zangeres Helena Michaelsen van Trail of Tears. De definitieve keuze viel echter op het jonge Nederlandse zangtalent Simone Simons. De bezetting stabiliseerde zich verder rond Coen Janssen (keyboards), Ad Sluijter (gitaar), Jeroen Simons (drums) - beiden uit Cassiopeia, en Yves Huts (bas) - afkomstig uit Axamenta.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (185) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (185) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Epica

Foto Epica te Epica - 10/10 - Paradiso Foto Epica te Zwarte Cross 2008 Foto Epica te Huntenpop 2005 Foto Epica te Epica - 23/3 - Klokgebouw Foto Epica te Epica - 10/10 - Paradiso Foto Epica te Pinkpop 2010
 
Bekijk alle 121 foto's van Epicareadmore

Epica NIEUWS

Al het Epica nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar MaschaC
MaschaC
Avatar Light_wave
Light_wave
Avatar Jennifer1990
Jennifer199
Avatar Inge
Inge

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Barracuda
Barracuda
Avatar bertil
bertil
Avatar drumtechnick
drumtechnic
Avatar Feawen
Feawen

Live gezien door:

Avatar LunaQueen
LunaQueen
Avatar forever-war
forever-war
Avatar Heleen.
Heleen.
Avatar zeus
zeus