Dolorous Daze

Uit: Heerde - Nederland

Met alle tijd van de wereld en het serene platteland van Heerde (Gelderland) als achtergrond begint poprockband Dolorous Daze in 2006 met het opnemen van debuutalbum ‘Headstart’. Niet gespeend van enige naïviteit besluit het toen nog driekoppige gezelschap in eigen beheer hun melancholieke songs te produceren en op te nemen.
In het ouderlijk huis van de broers Roseboom wordt door bassist/toetsenist Thierry zijn slaapkamer omgebouwd tot studio. Vanuit het raam kijkt hij uit op een tuinhuis dat vanaf dat moment zal dienen als opnameruimte. Wanneer het drietal de opnames begint, blijken al snel twee duidelijke richtingen te ontstaan: energieke rock en akoestische pop. De door zanger/gitarist Bas Wilberink geschreven liedjes worden gearrangeerd en aangevuld met de muzikale inbreng van de andere twee bandleden (naast Thierry, drummer Caesar Roseboom). Waar nodig worden de songs aangekleed met piano, violen, mellotron, Hammond en Rhodes.
Een klein jaar werkt Dolorous Daze aan het debuutalbum. Nadat de opnames zijn voltooid, schakelen ze producer/mixer Guido Aalbers in voor het mixen van de songs. Vier dagen verblijven ze in Studio Lobbes (Opende) om de liedjes tot hun definitieve vorm te smeden. Welnu, de plaat lijkt afgerond. Om de songs ook live zo compleet mogelijk te kunnen uitvoeren, gaat het drietal op zoek naar een vierde man. Die vinden zij in gitarist, zanger en toetsenist Daniël van Huffelen. De conservatoriumstudent blijkt een welkome aanvulling. Met Daniël treedt Dolorous Daze verscheidene malen op.
Daarnaast gaat het viertal aan de slag met nieuwe songs. Omdat deze liedjes het contrast in hun bandgeluid verscherpen, besluiten de muzikanten er vier in de nieuwe bezetting op te nemen. Wederom doen zij dat met hulp van Guido Aalbers, deels in Studio Lobbes, deels in Heerde. De nieuwe songs completeren het definitieve debuutalbum van Dolorous Daze: ´Headstart´.

OUDE OPTREDENS VAN Dolorous Daze

  • 26 sep `09
  • 04 - 05   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Dolorous Daze

Wij hebben geen informatie over komende shows van Dolorous Daze. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Dolorous Daze

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: