Tabizla

Tabizla is een ska-, reggae- en dubband met maar liefst twaalf prettig gestoorde muzikanten uit Puurs en omstreken. Tabizla knoopt opzwepende skanummers, broeierige reggaevibes en geflipte dubstukken naadloos aan elkaar en kan ondertussen prat gaan op een stevige live-reputatie.

De band zag het levenslicht toen eind 2008 besloten werd om wekelijkse jamsessies te houden. De muzikanten hadden reeds een pak ervaring in bands als Ice On Mars, Rootmob, New Style Drunks en Tha Fear Muskathears. Deze jams liepen zo gesmeerd dat ze na een tijdje in een vaste vorm werden gegoten. Rond februari 2009 had de band al een handvol eigen nummers in elkaar gebokst met titels als Two Hats and a Horseguy, Babylon en Maart, en dat in het Spaans, Engels, Frans, Nederlands en o ja, zelfs het Duits !

De sound van Tabizla kan omschreven worden als een veeltalige cocktail van roots-reggae, dub en ska, maar ook oosterse en Afrikaanse klanken duiken geregeld op. Invloeden van Bob Marley, Desmond Dekker, Toots & Maytals, maar ook Dreadzone zijn duidelijk merkbaar, maar dit alles wordt overgoten met een unieke Tabizla-touch! De totale band bestaat uit exact één dozijn muzikanten die maar al te graag een zinderende show neerzetten – mét gevoel voor humor!

OUDE OPTREDENS VAN Tabizla

  • 10 - 12   jul
  • 15 - 17   mei
  • 11 - 13   jul
  • 12 - 14   jul
  • 10 - 11   sep
  • 03 - 04   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Tabizla

Wij hebben geen informatie over komende shows van Tabizla. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Tabizla