ARTIEST: PowerSliB

print
mail to friend
Uit: Dordrecht - Nederland    Genre(s): Punk - punk Punk - nederpunk Punk - emo-core

De band is ontstaan op een Atlantic Bridge (een uitwisselingsproject tussen Amerikanen en Nederlanders) avond. Jigal, Edwin en Tim kenden elkaar wel een beetje en begonnen ‘es een praatje waarbij het onderwerp al snel up 'muziek' uitkwam. Ze ontdekten dat ze allemaal punkmuziek wel erg cool vonden.. dus waarom zelf geen punkmuziek maken? Eerst leek het meer op een grap maar een paar weken later begon het toch serieuze vormen aan te nemen, en zowaar was er een band ontstaan.
Zo werd er in juli 2001 voor het eerst met deze nieuwe, naamloze band geoefend in Charly's Checkpoint (voorheen Apollo genaamd) te Dordrecht, waar we covers speelden van o.a. Blink 182, MxPx, en Green Day.
Het liep allemaal wel lekker, maar toen moest er nog een naam worden verzonnen. Uiteindelijk werd dit PowerSliB.
Er werd nog een aantal maanden geoefend, waarna er in november voor het eerst werd opgetreden. Dit was redelijk succesvol, PowerSliB eindigde als 3e (voor bands als Pictural Flight en Lagoon).
PowerSliB is daarna aan de slag gegaan met het schrijven van eigen nummers, en heeft nog een aantal keer opgetreden. Op het moment zijn we bezig met plannen om een demo op te nemen.

De stijl van PowerSliB is beïnvloedt door bands als MxPx, Blink 182 en NOFX, maar PowerSliB is meer dan dat. De poppy punkrock is niet standaard, er worden uitstapjes gemaakt naar andere soorten muziek. Zo zijn er elementen van rock, ska, pop, metal en verschillende soorten punk in de muziek te vinden.
De teksten van PowerSliB zijn meestal vrij luchtig en bevatten veel humor, maar soms worden er ook serieuzere onderwerpen aangesneden. Over het algemeen wordt er in het Engels gezongen, maar en enkel nummer is in het Nederlands.

PowerSliB is:

Tim - gitaar/zang
Edwin – basgitaar/zang
Jigal – drums/zang

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van PowerSliB. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar ik-hier?
ik-hier?

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar ik-hier?
ik-hier?

Live gezien door:

Avatar GogolMischa
GogolMischa
no user avatar
passenger
Avatar GuinnessDrums
GuinnessDru
Avatar Xanathos
Xanathos