McHollander

Uit: Westzaan - Nederland

McHollander is een solo-artiest die met gitaar, zang, stampkist en soms andere instrumenten de Ierse en schotse folkmuziek ten gehore brengt, dit in combinatie met sommige eigen nummers in de keltische stijl.

Ballades worden afgewisseld met vrolijke drinking songs en populaire traditionals in een stijl die
geïnspireerd is door the Dubliners, Christy Moore, Foster en Allen en Rapalje, en gevormd is op
de muzikale achtergrond van de artiest zelf.

Door de opvoeding in een zeer muzikale familie kwam McHollander al vroeg in aanraking met muziek en instrumenten. Op zijn 7e had hij voor het eerst gitaarles, een jaar later gevolgd door klarinet. Voordat McHollander 6 jaar terug folkmuziek oppakte speelde hij in verschillende orkesten op de klarinet.
Nadat hij zich in de folkmuziek begaf heeft hij in Duitsland veel in sessies en op open podia gespeeld, waaronder een aantal sessies met Sean Cannon van the Dubliners, die na concerten altijd nog wel in was om zijn gitaar tevoorschijn te halen voor sessies tot diep in de nacht.
Na de terugkeer in Nederland is hij begonnen met het vormen van een solo-act, af en toe met andere muzikanten, die naam kreeg toen er bij zijn vaste muziekwinkel werd geroepen dat hij zichzelf "McHollander" moest noemen.

KOMENDE OPTREDENS VAN McHollander

Wij hebben geen informatie over komende shows van McHollander. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: