ARTIEST: Social Distortion

print
mail to friend
Uit: Los Angeles - Amerika

De punkband Social Distortion komt uit het warme L.A. en heeft tal van verschillende band samenstellingen gehad. Zanger Mike Ness formeert de band in 1978 en maakt met zijn band snoeiharde punk zonder enig compromis.

De band begint met de volgende samenstelling: drummer Casey Royer en de broers Frank (basgitarist) en Rikk Agnew(gitaar).
Het debuut album van Social Distortion komt uit in 1983 en gaat door het leven als 'Mommy's Little Monster'. Door een heroine verslaving van zanger Ness komt er pas een vervolg na vier jaar. John Maurer (bas) en Chris Reece (drums) vervangen Royer en Frank Agnew in 1988. Met deze nieuwe samenstelling werken ze hard aan het album 'Prison Bound'. In dit album komen voor het eerst ook rock en country invloeden om de hoekkijken. Na het het self-intitled album in de negentige jaren maken ze een cover van het 'Ring of Fire' van Johnny Cash. Na intensief touren, een reeks prachtige platen en jawel een bandwissel. Komt in 2004 de plaats 'Sex, Love and Rock 'n' Roll' de wereld in.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (20) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Social Distortion. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (20) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Social Distortion

Foto Social Distortion te Lowlands 2005 Foto Social Distortion te Social Distortion - 6/7 - Melkweg Foto Social Distortion te Social Distortion - 19/8 - 013 Foto Social Distortion te Roskilde 2009 Foto Social Distortion te Roskilde 2009 Foto Social Distortion te Social Distortion - 6/7 - Melkweg
 
Bekijk alle 30 foto's van Social Distortionreadmore

Social Distortion NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar bloem
bloem
Avatar Noodl
Noodl
Avatar Juuuuuud
Juuuuuud
Avatar doafje
doafje

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar UnicornsAreGay
UnicornsAre
Avatar Niwreg
Niwreg
Avatar Lenny
Lenny
Avatar Xanathos
Xanathos

Live gezien door:

Avatar OleGunnar
OleGunnar
no user avatar
wasted_c
Avatar Pimmeke
Pimmeke
no user avatar
evelineverb