Jennie Lena

Uit: Purmerend - Nederland

Na het winnen van Talent Night Rotterdam in 2007 reisde Jennie af naar Amerika om op te treden in het Apollo Theatre in Harlem, N.Y. Daar dwong ze haar publiek op glorieuze wijze aan haar voeten. Na het soulvolle optreden volgde een staande ovatie en won ze de eerste prijs. Die avond ontpopte zich een nieuwe ster aan de horizon.

Het werd al vroeg duidelijk dat Jennie op het podium terecht zou komen. Van haar vijfde tot haar veertiende zat ze bij het Nederlands Kindertheater en zong ze op platen van het kinderkoor o.l.v. Tonny Eijk. Ze ontdekte in die tijd de Jackson 5, Teena Marie en Lauryn Hill, die haar uiteindelijk zouden inspireren tot het schrijven van haar eigen liedjes. Vanaf haar puberteit zong ze in talloze bandjes. Later volgde ze een theateropleiding alwaar zij het podiummonster in zich ontwikkelde en zich ontplooide tot wie ze is: een theatraal podiumbeest in hart en nieren.
Op de theateropleiding ontmoette ze ook de schoolpianist, die haar de eerste stappen liet zetten in het schrijven van haar eigen liedjes. Na veel voor andere artiesten te hebben geschreven, en ook de achtergrondvocalen van Anouk te hebben gedaan, besloot Jennie haar eigen pad uit te stippelen als solo-artiest, en begon aan haar debuutalbum te schrijven.

Met haar glasheldere, kenmerkende en krachtige soulvolle stem weet Jennie Lena ieder optreden de harten van het publiek te veroveren. Met haar eigenzinnigheid, theatraliteit, creativiteit, geestigheid en super groovende liveband neemt Jennie Lena het publiek mee op een tocht van intimiteit en uitbundigheid. Ze zingt vanuit haar hart, naturel en authentiek, met een nonchalance die je kippenvel bezorgt.

OUDE OPTREDENS VAN Jennie Lena

  • 23 feb `24
  • 10 feb `24
  • 20 jan `24
  • 19 jan `24
  • 14 jan `24
  • 13 jan `24
  • 23 dec `23
  • 22 dec `23
  • 16 dec `23
  • 09 dec `23
Beijk alle oude (167) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Jennie Lena

Wij hebben geen informatie over komende shows van Jennie Lena. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Jennie Lena

Beijk alle oude (167) oude optredens

FOTO'S VAN Jennie Lena

Foto Jennie Lena te Joss Stone - 1/2 - Paradiso Foto Jennie Lena te Joss Stone - 1/2 - Paradiso Foto Jennie Lena te Joss Stone - 1/2 - Paradiso
 
Bekijk alle 3 foto's van Jennie Lena

Jennie Lena NIEUWS

CD-RECENSIES

Jennie Lena To Be Honest cover

Jennie Lena - To Be Honest

Jennie Lena is achtergrondzangeres geweest bij Anouk, speelde tussen 2003 en 2007 in de Amsterdamse band Food For Funk, heeft het voorprogramma verzorgd voor Joss Stone en stond samen met...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: