ARTIEST: Spinvis

print
mail to friend
Uit: Nieuwegein - Nederland    Genre(s): Pop - pop

Spinvis, dankzij zijn gelijknamige debuutplaat bij Excelsior al snel bekend bij de muziekliefhebbers. Door de plaat thuis op te nemen, kwam deze helemaal tot stand op een zolderkamertje in Nieuwegein. Langleve ProTools, waarmee iedereen zijn muzikale ideëen tot leven kan wekken en op relatief eenvoudige wijze op kan nemen.

Met behulp van samples, keyboards en zijn stem zorgt Spinvis voor een ietwat trieste maar intieme, melancholieke en weemoedige sfeer. Grote broer (Bauer) en zus (Solex) keken ernaar, en zagen dat het goed was.

Aangezien Excelsior de demo goed genoeg vond, werd deze gelijk overgezet naar cd. Live spelen leek niet te gaan lukken, totdat Spinvis op het idee kwam om de partijen uit te schrijven en ze te laten spelen door musici die muzikaal actief waren in de tijd waar de samples vandaan kwamen. En hoewel dat een nieuwe benadering gaf aan de liedjes, ging dat niet ten koste van de kwaliteit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (275) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (275) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Spinvis

Foto Spinvis te Hart op de Tong: Spinvis - 19/11 - Keizersgrachtkerk Foto Spinvis te Spinvis - 17/2 - Paard van Troje Foto Spinvis te Parade Amsterdam - vrijdag 24 augustus 2012 Foto Spinvis te Spinvis - 17/2 - Paard van Troje Foto Spinvis te Crossing Border Den Haag 2011 Foto Spinvis te Spinvis - 17/2 - Paard van Troje
 
Bekijk alle 48 foto's van Spinvisreadmore

Spinvis NIEUWS

Al het Spinvis nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
xJDx
Avatar sjakko
sjakko
Avatar SurferNosa
SurferNosa
no user avatar
Toiz

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Rebelbel
Rebelbel
Avatar mirthe92
mirthe92
Avatar Ruler
Ruler
no user avatar
martijn0906

Live gezien door:

Avatar sleepingxbeauty
sleepingxbe
Avatar dejoris
dejoris
Avatar gerbendeperben
gerbendeper
Avatar Tessel
Tessel