ARTIEST: Spinvis

print
mail to friend
Uit: Nieuwegein - Nederland    Genre(s): Pop - pop

Spinvis, dankzij zijn gelijknamige debuutplaat bij Excelsior al snel bekend bij de muziekliefhebbers. Door de plaat thuis op te nemen, kwam deze helemaal tot stand op een zolderkamertje in Nieuwegein. Langleve ProTools, waarmee iedereen zijn muzikale ideëen tot leven kan wekken en op relatief eenvoudige wijze op kan nemen.

Met behulp van samples, keyboards en zijn stem zorgt Spinvis voor een ietwat trieste maar intieme, melancholieke en weemoedige sfeer. Grote broer (Bauer) en zus (Solex) keken ernaar, en zagen dat het goed was.

Aangezien Excelsior de demo goed genoeg vond, werd deze gelijk overgezet naar cd. Live spelen leek niet te gaan lukken, totdat Spinvis op het idee kwam om de partijen uit te schrijven en ze te laten spelen door musici die muzikaal actief waren in de tijd waar de samples vandaan kwamen. En hoewel dat een nieuwe benadering gaf aan de liedjes, ging dat niet ten koste van de kwaliteit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (275) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (275) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Spinvis

Foto Spinvis te Ticket For Tibet 2006 Foto Spinvis te Hart op de Tong: Spinvis - 19/11 - Keizersgrachtkerk Foto Spinvis te Hart op de Tong: Spinvis - 19/11 - Keizersgrachtkerk Foto Spinvis te Eurosonic Noorderslag 2012 Foto Spinvis te Bevrijdingspop Haarlem 2012 Foto Spinvis te Spinvis - 17/2 - Paard van Troje
 
Bekijk alle 48 foto's van Spinvisreadmore

Spinvis NIEUWS

Al het Spinvis nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar Nienke555
Nienke555
Avatar furious
furious
Avatar DeSand
DeSand
Avatar evii
evii

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Rivkah
Rivkah
Avatar Ruuf
Ruuf
no user avatar
ClapYouHand
no user avatar
Lenna

Live gezien door:

Avatar StephanB
StephanB
Avatar eland82
eland82
no user avatar
BurningMeta
no user avatar
AnnaDenise