Brian Tambling Band

Nederland

Brian Tambling komt oorspronkelijk uit Ierland, Cork. Hij is verhuisd naar Nederland samen met zijn muzikale ervaring. De Ierse gitarist ontdekte op zijn 12e een tape van John Lee Hooker in zijn vaders collectie, hierdoor ontdekte hij de verschillende stijlen in de blues, uit de vroege delta opnames tot de hedendaagse artiesten. Vanaf toen wist hij dat gitaar zijn enige echte passie werd.

Blues, jazz, rock en akoestische muziek heeft een grote invloed op Brian, en de lijst van artiesten die hem inspireren is eindeloos, van Charlie Patton tot Joe Bonamassa en alles wat er tussen in zit inspireren Brian tot wat hij is vandaag!
Met 10 jaar muzikale ervaring, heeft Brian reeds gespeeld in verschillende bands in Ierland waaronder: The Boe-evils een akoestisch duo, z’n eigen blues/rock band waarmee hij vele nationale optredens heeft gedaan. Als solist is Brian van hoog niveau (eigen werk en covers). Hiermee is hij 2e geworden met de grootste “blues compentition” van Ierland. Ook was Brian de frontman van StageStruck (Rory Gallagher Tribute band), waarmee hij verschillende nationale en internationale optredens heeft gedaan, waaronder America, Nederland, Duitsland en Engeland.

Z’n Ierse nuchterheid, passie en zijn gitaarspel vormen een samensmelting van energieke, ruwe en intensieve optredens! Samen met zijn band, een combinatie van 2 Nederlandse muzikanten, Rob Spijker en Steven Scheffer (drums & basgitaar) zorgt dit blues trio voor strakke nummers en een energiek optreden. Dit alles staat garant voor een avondje blues van de bovenste plank. Hiermee hoopt Brian zijn stempel te kunnen drukken op het vaste land!

OUDE OPTREDENS VAN Brian Tambling Band

  • 28 aug `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Brian Tambling Band

Wij hebben geen informatie over komende shows van Brian Tambling Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

In het wil graag live zien lijstje van