Harry Allen

Amerika

Harry Allen is geboren in Washington D.C. in 1966. Hij is opgegroeid in Los Angeles, CA en Birrillville, RI. Harry Allen ontving in 1988 zijn ‘Bachelor of Arts degree in music’ aan de Rutgers University in New Jersey. Deze universiteit is nu gevestigd in New York City.

Harry Allen heeft meegedaan aan vele opnames van John Pizzarelli inclusief de soundtrack in de film ‘The Out of Towners’ met Steve Martin en Goldie Hawn. Ook heeft hij een aantal reclames voor ESPN met Robert Goulet gedaan.
Harry Allen heeft op jazzfestivals en clubs van over de hele wereld opgetreden zoals Amerika, Europa en het Verre Oosten. Hij heeft opgetreden met: Rosemary Clooney, Ray Brown, Hank Jones, Frank Wess, Flip Phillips, Scott Hamilton, Harry 'Sweets' Edison, Kenny Burrell, Herb Ellis, John Pizzarelli, Bucky Pizzarelli, Gus Johnson, Jeff Hamilton, Terry Gibbs, among others.
Harry Allen heeft over de twintig opnames op zijn naam staan. Drie van zijn cd’s hebben de ‘Gold Disc Award’ van de ‘Japan’s Swing Journal Magazine’ gewonnen.
Zijn opnames hebben de top tien lijst van favoriete nieuwe releases bereikt in ‘Swing Journal Magazine’s’ poll voor lezers en Jazz Journal International’s poll voor critici.

KOMENDE OPTREDENS VAN Harry Allen

Wij hebben geen informatie over komende shows van Harry Allen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.