Nephthys

Uit: Venlo - Nederland

De Limburgse metalband Nephthys vormde zich eind 2003 onder de naam Dominus Rectum. Geinspireerd door hun favoriete bands besluiten Loes (gitaar), Geertje (zang/grunts) en Sil (bass) hun eigen band te beginnen. Begin 2004 vindt de eerste repetitie plaats bij Perron 55 in Venlo. Na het vinden van een tweede gitarist en een drummer is de band compleet.
Om op elkaar ingespeeld te worden werd besloten eerst een aantal covers te spelen. Hierna begon de band met eigen materiaal te componeren.
Helaas was niet iedereen in de band het eens met de muzikale richting van Dominus Rectum, en na het opstappen van de 2e gitarist (naast Loes) werd besloten dat er geen nieuwe voor in de plaats hoefde te komen. Ook stapte de drummer op, deze werd wel vervangen.
Met de opnieuw complete band werd gewerkt aan de nieuwe sound. Geertje nam voortaan de grunts voor haar rekening, Sil nam de cleane zang over.
Mid 2006 mag wel worden omschreven als de zwarte pagina in de Dominus Rectum historie, toen de tweede drummer besloot te vertrekken.
Opnieuw werden advertenties geplaatst en flyers verspreid voor het vinden van een opvolger. Een halfjaar bleef het stil, totdat Remco een flyer zag en zich begin 2007 meldde. Hij kwam langs en waagde zich aan een repetitie. Na korte tijd werd wederzijds besloten om te samen door te gaan.

Met zijn vieren was Dominus Rectum herboren. Bij een nieuw begin hoorde ook een nieuwe bandnaam, en de keuze viel op Nephthys (Egyptische godin van de onderwereld).

Augustus 2007 zich klaar om het podium op te gaan, en het eerste optreden vond plaats op de eerste editie van het Dawn till Dusk festival in Kafee de Splinter in Venlo.

OUDE OPTREDENS VAN Nephthys

  • 06 nov `10
  • 24 apr `10
  • 18 sep `09
  • 28 nov `08
  • 28 mrt `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Nephthys

Wij hebben geen informatie over komende shows van Nephthys. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Nephthys