Intereo

Nederland

"Een terechte winnaar in de finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek.. Nu is INTEREO ook geen standaard metalband. Het zijn vier uitmuntende jonge instrumentalisten, die hun nummers dan ook zonder zang presenteren. De nummers zijn complex, lang en gevarieerd. De presentatie is vol beleving, puur en volledig naar het publiek gericht."

Plannen voor een metalband waren er al langere tijd bij de gitaristen Luuk en Martijn. In oktober 2006 voegde Dave zich bij de groep. In maart 2007 werd de line-up compleet gemaakt door drummer Corné. Het schrijven van eigen nummers begon. Dit eigen werk bevat lange melodische nummers met veel verschil in dynamiek. Snelle, agressieve riffs worden afgewisseld met akoestische stukken en melodische leadpartijen. De muziekstijl van INTEREO wordt door henzelf omschreven als ‘Progressive Groove Metal’.
Het eerste optreden van INTEREO was de 2e voorronde van de Grote Prijs van de Bollenstreek. Deze ronde werd gewonnen. Twee maanden later kwam INTEREO uit in de finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek, dit was voor de band slechts het derde optreden. INTEREO stond vol overtuiging en enthousiasme te spelen alsof zij dit al jaren deden, aldus de jury.

In maart 2008 heeft Ben Dijk zich bij INTEREO gevoegd, hij zal de vocalen gaan verzorgen.

OUDE OPTREDENS VAN Intereo

  • 05 apr `08
  • 09 feb `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Intereo

Wij hebben geen informatie over komende shows van Intereo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Intereo