Bujumouse

Uit: Pernis - Nederland

Op vroege leeftijd komt Maurice den Ouden a. k.a. BujuMouse in aanraking met de grooves van zijn drummende vader. Ritmegevoel en woorden komen samen in de eerste connectie met muziek en hiphop; de liefde voor het freestylen!

BujuMouse begint in 2005 freestylend zijn muzikale reis in Jongeren Accommodatie Pernis. Hier schrijft hij samen met Ronald de Wit zijn eerste track. Met “De Oude & De Wit” dropt Bujumouse funk en oldschool georiënteerde hiphop met een rauwe rand. Op de door JAP-Records uitgebrachte mixtape “Waar een wil is is een weg!”, brengt het duo drie tracks en meerdere featurings.
De finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2007 kwam wellicht te vroeg, maar positiviteit en 200% inzet leveren positieve kritieken op! Begin 2008 besluit BujuMouse zich te focussen op zijn solocarriere en pakt de draad ijzersterk op, door in Mei 2008 "The Road to Parkpop" te winnen. Hiermee verzekert hij zich van een plek op het grootste gratis festival van Europa. Ondertussen staat BujuMouse op stage met acts als JAWAT!, Tim & Tommy, Audio Elixer, The Opposites, Morgan Herritage, Tuigcommissie en Externe Ruis. Van Parkpop tot Buurthuis; Buju rockt de crowd! De naamsbekendheid neemt snel toe, zeker als de clip van het nummer “Als ik u vragen mag” op Youtube wordt gedropt; duizenden hits, airplay, veel publiciteit en een nominatie voor de BNN State Awards. De stijgende lijn is hardnekkig en zet door.
Najaar 2008 rondt BujuMouse het schrijfproces af voor zijn eerste solorelease. BujuMouse brengt maart 2009 in eigen beheer zijn eerste full length uit. Deze “Do it Yourself” mentaliteit is kenmerkend en maakt dat BujuMouse zich onafhankelijk kan bewegen binnen de snelgroeiende Nederlandse hiphopscene.

Anno 2009 staat Buju garant voor 200% inzet, onvoorwaardelijke liefde voor hiphop en een herkenbare eigen stijl; braggin ‘n’ boasting gaan hand in hand met inhoud, gevoel, muzikaliteit en groove.

OUDE OPTREDENS VAN Bujumouse

  • 27 - 28   jun
  • 27 mrt `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Bujumouse

Wij hebben geen informatie over komende shows van Bujumouse. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bujumouse