Mama Roux

Nederland

Mama Roux timmert sinds 2005 aan de weg met “verhalende nederfolk” en wordt beschouwd als opkomend talent binnen de Nederlandse kleinkunst.

Drie zangeressen vertolken verhalen vol nostalgie, dramatiek en ironie: Mieke Rous (tevens songwriter), Caroline Buitenhuis en Tynke Luske. Hun indrukwekkende samenzang wordt omzoomd door twee begenadigde muzikanten: Juul Beerda op accordeon/piano en Erik van Loo op contrabas.

Over het genre: Neerlands cultureel erfgoed krijgt een fonkelnieuw jasje van ambachtelijke snit. Het patroon lijkt zijn oorsprong te vinden in traditie en folk, maar de uitvoering is eigenzinnig. Met gezonde zelfspot, passie en flair draagt Mama Roux deze nieuwe mode.

Sinds het uitkomen van het debuutalbum Schoone Schijn in februari 2007, ging het Mama Roux voor de wind. Zo werd de finale bereikt van de nederpopprijs, werd er opgetreden op Terschelling tijdens het Oerolfestival en was de groep te zien en beluisteren op de Amsterdamse uitmarkt. Nationale en lokale radiozenders hebben zeker bijgedragen aan deze vlucht. Kick van der Veer (van het programma “Andermans Veren”) over Mama Roux: “Slimme teksten, spannende arrangementen en goeie stemmen!”

OUDE OPTREDENS VAN Mama Roux

  • 09 jul `22
  • 06 mrt `09
  • 06 apr `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Mama Roux

Wij hebben geen informatie over komende shows van Mama Roux. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Mama Roux