Tsumania

Uit: Reuver - Nederland

Tsumania in de huidige bezetting bestaat sinds augustus 2006 en is eigenlijk al begin 2005 ontstaan. Op 4 maart 2005 vierde het radioprogramma Red Rooster van Omroep Venlo haar 500e uitzending middels een 24-uurs live-uitzending in grandcafe Staccato. Een van de optredende bands was No Roots, de voorloper van Tsumania. Zij deden destijds na slechts 4 weken repeteren 2 covers (Red Rooster natuurlijk en Fool for your loving van Whitesnake) in een bomvol Staccato. No Roots bestond uit Ron van Rhee op zang, Yvonne Claessens op drums en de huidige leden Hans Claessens op gitaar en Marcel Meerts op de bas.

No Roots was geen lang leven beschoren en was eigenlijk ook maar voor die ene gelegenheid opgericht. Desondanks kriebelde het wel om door te zetten en een echte metalband op te richten. Een drummer werd in mei 2005 gevonden in de persoon van Luis Afonso, een echte Portugees die echter al 7 Jaar in Nederland woont en werkt. Luis en Marcel kwamen in gesprek tijdens een concert in het Muziekhoes en de week erna was de 1e repetitie met Luis een feit.

Een 2e Portugees, Jose Teixeira, heeft nog een korte tijd als 2e gitarist gerepeteerd maar nadat Nederland verloor van Portugal tijdens het WK werd 2 Portugezen teveel van het goede!

Het vinden van een geschikte zanger was een moeilijker verhaal. Een tijdje werd Edwin van Wylick bereid gevonden om, naast Sleazy Dreams, ook bij Tsumania de zang te komen doen maar al snel bleek dat dit te druk was voor hem. Wel hebben we met hem 1 optreden verzorgd in de eigen repetitiekelder voor een 30-tal vrienden.

In de zomer van 2006 werd oude bekende Koos Thönissen gestrikt als zanger. Koos is jarenlang samen met Hans bandlid geweest in Medusa Touch en Torsion.

In deze huidige bezetting zijn een 9-tal eigen nummers geschreven en worden ook een 12-tal covers gespeeld, allen in het Metal-genre en daarin variërend van Iron Maiden via Dream Theater tot Machine Head.

OUDE OPTREDENS VAN Tsumania

  • 13 jan `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Tsumania

Wij hebben geen informatie over komende shows van Tsumania. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.