Straight Unicorn

Straight Unicorn is een band die ouwe-re-wetse rock 'n roll aanvult met hedendaagse invloeden. Met zeer afwisselende nummers qua energie, ritme, tempo, gitaar en zang weten zij het publiek te laten swingen, springen, te beroeren, en soms zelfs te laten meezingen.

'Less is more' is hierbij vaak het uitgangspunt. De nummers van Straight Unicorn klinken als een vergane hit van alle tijden, maar dan één die je nog nooit gehoord hebt;
het gevoel van nostalgie, over iets dat je nog nooit hebt meegemaakt..

"The unicorn is the only fabulous beast that does not seem to have been conceived out of human fears. In even the earliest references he is fierce yet good, selfless yet solitary, but always mysteriously beautiful. He could be captured only by unfair means...”
uit: Marianna Mayer, 'The Unicorn and the Lake'

Straight Unicorn is in 2005 opgericht door vier muzikanten, allen geïnspireerd door verschillende, uiteenlopende muziekstijlen. Met als doel die stijlen te bundelen en de massa te vermaken, zonder al té clichématig bezig te zijn.
Catchy.. en toch nieuw..

Na een stop van een jaar keerde SU in 2009 weer terug met een nieuwe gitarist en speelden ze ieder weekend één of twee keer in 'all the joints, small and big ones everywhere' waaronder enkele memorabele optredens in de Baroeg in Rotterdam en in het Haagse Paard van Troje.

Na in 2010 een half jaar vooral in de studio bezig geweest te zijn, ontstond het verlangen naar een extra gitarist, als in een goede gitarist die ook nog een mooi staaltje kan zingen. En alsof het lot met hen was vonden zij de perfecte persoon hiervoor eind 2010.

Eindelijk is SU bezig met de muziek maken en te laten horen, waarvan zij het idee hadden dat het zo had moeten zijn. Deze band is niet iets dat beschreven moet worden. Het is iets dat iedere rock and roll liefhebber moet horen..

OUDE OPTREDENS VAN Straight Unicorn

  • 23 aug `13
  • 25 jun
  • 11 - 12   jun
  • 29 okt `10
  • 14 mei `10
  • 06 nov `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Straight Unicorn

Wij hebben geen informatie over komende shows van Straight Unicorn. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Straight Unicorn