The John O'Gods

Uit: Amsterdam / Deventer - Nederland

The John O'Gods is een van die bands die je maar af en toe tegen komt in de muziekwereld. Een unieke samenwerking van muzikanten met een heel verschillende muzikale achtergrond die een geluid en een show neerzetten die zich zowel onderscheidt als herkenbaar is.

Deze band is het hersenspinsel van twee Ierse muzikanten die als duo door Europa trokken onder de naam Guinan & Gilligan.

Guinan & Gilligan zijn vermaard door de energie en dynamiek van hun duo optreden en met zijn vieren wordt het alleen maar beter. De toevoeging van multi-instrumentalist Siard de Jong en contrabassist Erik Van Loo aan de band vergroot de muzikale basis en de populariteit. In een recensie stond eens treffend beschreven:
"The Pogues meet Moving Hearts playing a punk-rock 'Riverdance'".

Een maand na hun oprichting werden ze door het duitse platenlabel ZZT benaderd om met de beruchte Shane MacGowan & The Popes in Hannover te spelen, waar ze op het podium gezelschap kregen van de 'living legend' zelve. Sinds dat moment hebben ze festivals en theaters door heel Nederland onveilig gemaakt en weten ze op elke plek het publiek te boeien.

Terwijl ze voor het grootste gedeelte van hun muziek putten uit de brede Ierse verzameling, deinst de band niet terug voor bluegrass, country en zelfs punky materiaal in hun set. Voeg dit bij het groeiend aantal eigen nummers en je hebt een eclectische mix van stijlen die boeiend is in verscheidenheid en muzikaal vakmanschap.
The John O'Gods geven een nieuwe dimensie aan Ierse muziek met volledige toewijding, tot genoegen van het publiek. Een winnende combinatie !

Trouwens, de naam is die van een ontwenningskliniek voor alcoholisten in Dublin.
Denk daarbij wat je wil...

OUDE OPTREDENS VAN The John O'Gods

  • 13 mrt `10
  • 12 - 13   mrt
  • 19 mrt `09
  • 01 feb
  • 17 jun `07
  • 27 apr `07

KOMENDE OPTREDENS VAN The John O'Gods

Wij hebben geen informatie over komende shows van The John O'Gods. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The John O'Gods

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: