5-Alive

Nederland

5 Alive is gevormd rond de harde kern van de succesvolle band FOOLS FATAL: frontman en zanger Jean-Pierre Schrijver en sologitarist Stefan Korda. Sinds de lancering van FF in 1997 stonden zij samen op diverse landelijke podia als Parkpop, Appelpop, Bospop en verzorgden zij het voorprogramma van Therapy?. Dat de vorming van 5 Alive nog zolang op zich heeft laten wachten is een wonder, want vanaf het begin van het succes van FOOLS FATAL wordt het charismatisch voorkomen van Jean-Pierre alsmede zijn stemgeluid vergeleken met dat van Eddie Vedder. Wat als een eenmalig flashback-optreden (‘FOOLS FATAL plays PEARL JAM’, 2006) werd opgezet heeft na zeer lovende kritieken een vast karakter gekregen.

Bezetting:
Met Jean-Pierre Schrijver heeft 5 Alive de frontman die zelfs de niet-Pearl Jam-gelovigen bij de strot zal pakken. Qua stemgeluid kan de match niet beter, qua persoonlijkheid en charisma kan Jean-Pierre elk podium en publiek aan. Het stampende kwartet muzikanten, onder aanvoering van Stefan, is er om de gelijkenis compleet te maken.
Stefan Korda is de ultieme sparring partner van Jean-Pierre; muzikaal gelouterd en explosief. Zijn gitaar en apparatuur meester, drijven zijn solo’s op emotie en zwepen band én publiek op tot ongekende hoogten.
Bassist Thomas Kroon speelde onder meer eind jaren negentig vijf jaar lang als drummer van Diesel. Zijn gevoel voor ritme geeft hem volledige vrijheid om de sterk-melodieuze baspartijen van Jeff Ament neer te zetten.
Dat drummer Richard Tumansery zich in verschillende formaties met vele stijlen heeft bewogen is uit zijn spel in 5 Alive niet af te leiden. Zijn dynamiek, power en drive doen denken dat hij nooit iets anders heeft gespeeld dan de ultieme vroege jaren-negentig gitaarrock.
Danny Kok is Pearl Jam-liefhebber van het eerste uur. Als geluidsman, gitarist en bassist vergaarde hij de nodige ervaring om als enig niet-Fools Fatal-lid de cirkel binnen 5 Alive rond te maken.

OUDE OPTREDENS VAN 5-Alive

  • 05 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN 5-Alive

Wij hebben geen informatie over komende shows van 5-Alive. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.