Chebull

Nederland

In de zomer van 2005 zag Chebull het licht. Drie jonge muzikanten die al vanaf hun eerste tienerjaren samen hadden gespeeld vonden plots de ideale drummer om hun nummers te ondersteunen.
Voor Singer/songwriter Bernd (19 jaar)zijn de nummers die hij schrijft een soort dagboek van zijn leven, hij heeft de vervelende ziekte om constant met melodietjes in zijn hoofd te zitten die hij dan als songs verwerkt. Zijn soulmates Christiaan en Riccardo met wie hij voor het eerst jammede rond een kampvuur in de Ardennen, zijn eveneens zwaar muziekverslaafd, vooral Chris die zijn gitaar zowat overal meeneemt.
Elke vrijdag komen ze samen met drumlord Jan om te repeteren.
Elk van hen speelde al verschillende stijlen in het verleden en dit komt terug in de muziek van Chebull. Terwijl jan eerder in een coverband speelde, speelde Riccardo basgitaar in een metalband, improviseerde Bernd op zijn piano tijdens jazzsessies en tokkelde Christiaan klassieke nummers op zijn gitaar. Ze houden er daarom ook niet van om aan een stijl trouw te blijven maar zijn ervan overtuigd dat afwisseling in hun set positief is.
Hun nummers variëren van rock tot jazz tot pop tot alternatieve, een mix tussen hun muzikale invloeden en hun eigen ideeën.
Het is vooral belangrijk voor hen om geloofwaardig te blijven in wat ze doen. In de eerste plaats doet muziek hen goed voelen en houden ze er vooral van om zich te amuseren.

OUDE OPTREDENS VAN Chebull

  • 04 - 05   nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Chebull

Wij hebben geen informatie over komende shows van Chebull. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.