ARTIEST: Sonic Boom Six

print
mail to friend
Engeland

Het is moeilijk om het geluid van Sonic Boom Six te omschrijven, maar 'Miss Dynamite als zangeres bij The Clash' en 'Dizzee Rascal die optreedt met de Mighty Mighty Bosstones' komen in de buurt. Sonic Boom Six is een band in de traditie van (legendarische) Engelse bands als The Specials, The Clash en King Prawn die de grenzen van het genre probeert te verbreden door eigentijdse underground-stromingen door hun eigen muziek te mixen.

Genre-terrorisme, is hoe ze het zelf noemen. En wat houdt dat in? Ze openen de aanval op ragga, hiphop, bhangra en drum‘n’bass, voegen er wat dub en reggae aan toe en brengen de hele bende tot ontploffing door middel van een stevige scheut hardcore punkrock.

Ten tijde van hun debuut EP 'Sonic Boom Six: The Turbo EP' tourden met labelmaatjes Whitmore (die hebben ook al in Het Bolwerk gestaan). Deze EP kreeg lovende recensies alom en via het internet en fanzines werd de naam van Sonic Boom Six bekender in de underground van Engeland.

Een optreden in de belangrijkste punkradioshow van Engeland (The Lock-Up) vergrootte de naamsbekendheid alleen maar meer. Dat de naam, de genre-vernieuwing en de goede live-shows niet onopgemerkt bleven, blijkt wel uit de tours en shows met New York Ska-veteranen The Toasters, King Prawn, Capdown, Jesse James en Coolie Ranx.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (21) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Sonic Boom Six. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (21) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Sonic Boom Six

Foto Sonic Boom Six te Sonic Boom Six - 16/4 - Tivoli Foto Sonic Boom Six te Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 Foto Sonic Boom Six te Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 Foto Sonic Boom Six te Sonic Boom Six - 16/4 - Tivoli Foto Sonic Boom Six te Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 Foto Sonic Boom Six te Bevrijdingsfestival Overijssel 2012
 
Bekijk alle 12 foto's van Sonic Boom Sixreadmore

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar drinnian
drinnian
no user avatar
jessiej
Avatar dualcia
dualcia
Avatar nielZzz
nielZzz

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Nalu
Nalu
Avatar Medigan
Medigan
Avatar MrNedjerov
MrNedjerov
Avatar dordt90
dordt90

Live gezien door:

Avatar Toon
Toon
Avatar Moshkip
Moshkip
no user avatar
wasted_c
Avatar irins
irins