ARTIEST: Porcupine Tree

print
mail to friend
Engeland    Genre(s): Rock - progressieve rock

Porcupine Tree is een Engelse band, en een vertegenwoordiger van de Progressieve Rock muziekstroming. De band is ontstaan als een verzonnen verhaal van Steven Wilson en Malcolm Stocks over een legendarische jaren-70 groep, met verzonnen bandleden, en een absurde discografie.

Wilson speelde in de band NO-MAN met Tim Bowness en Ben Coleman, maar maakte daarnaast een aantal muziekstukken die aan de verzonnen band Porcupine Tree werden toegeschreven. In 1989 werden een aantal stukken via de cassette Tarquin's Seaweed Farm verspreid onder personen die wellicht geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

Één van de cassettes kwam in handen van het Britse underground magazine Freakbeat. Richard Allen en Ivor Trueman, uitgevers van dit blad, waren bezig een platenmaatschappij op te zetten, en alhoewel ze Porcupine Tree een niet al te beste recensie gaven in hun blad, zochten ze wel contact om Porcupine Tree een nummer op een compilatiealbum te laten plaatsen.

In 1993 ging Porcupine Tree voor het eerst Live op de planken. Vanaf dat moment is de band een belangrijke rol gaan spelen in de Progressive Rock.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (28) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Porcupine Tree. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (28) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Porcupine Tree

Foto Porcupine Tree te Porcupine Tree - 16/10 - 013 Foto Porcupine Tree te Porcupine Tree - 16/10 - 013 Foto Porcupine Tree te Arrow Rock Festival 2006 Foto Porcupine Tree te Porcupine Tree - 26/6 - Effenaar Foto Porcupine Tree te Porcupine Tree - 26/6 - Effenaar Foto Porcupine Tree te Porcupine Tree - 12/10 - Heineken Music Hall
 
Bekijk alle 32 foto's van Porcupine Treereadmore

Porcupine Tree NIEUWS

Al het Porcupine Tree nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar digi-jazz
digi-jazz
Avatar Kirstie-b
Kirstie-b
no user avatar
Tribaltyn
Avatar Chaos-Zero
Chaos-Zero

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Jorine
Jorine
no user avatar
JohnnyKicka
Avatar LeeLaaLaa
LeeLaaLaa
Avatar pdie666
pdie666

Live gezien door:

Avatar progsymphorocker
progsymphor
Avatar Macmark
Macmark
no user avatar
TheDuderino
no user avatar
haklav